Inspirationen inför nya resor flödar från bloggar, böcker, foton och från tidigare resor. Många idéer flödar genom huvudet och det blir inte bättre av att läsa på vänners bloggar som Lars lostcyclist.com, Ulriks tramparunt.com och Cornelias adventurized.com som alla drivs av resenärer som brinner för resandet. Att sedan även ha diskussioner med dessa och andra resenärer ger ett sug att resa utan dess like. Om ni vill följa andra intressanta resenärer, kolla då in de jag nämnt ovan.

Planerna har varit många och luddiga sedan jag var ute sist. Det känns som en halv evighet sedan jag var ute sist även om det bara handlar om något halvår. Mycket i livet händer utan att man kan göra så mycket åt saken själv. Jag kom bl a inte in på polishögskolan denna omgång, men söker åter igen för en ny chans att slå mig in i detta yrke. Har även blivit singel sedan ett antal månader tyvärr, men livet går vidare och ser det positiva ur de flesta situationer även om det inte är lätt alla gånger. Det har inte bara skett tråkiga saker under de månaderna jag befunnit mig på hemmaplan utan även otroligt roliga och intressanta saker som ett äventyr på Öland med min brorson och ett kommande på kungsleden där jag och min kära vän CH ska genomföra Fjällräven Classic samt lite vandring eller cykla mountainbike kring Abisko innan vi åker hem. Har även gjort ett tandemhopp (fallskärm) på Öland vilket var otroligt härligt. En extrem adrenalinkick i det fria fallet och den underbara utsikten.

Hösten är dock spikad med arbete på Photomic skolfoto en säsong till och för att fylla på resekontot med mer kapital för kommande resor. Efter detta är det mer luddigt, eventuellt blir det en kortare resa på någon månad under November månad med min gode vän Patrik som jag reste med i Balkan 2006 senast. Han har nu studerat klart och är taggad för en tur någonstans i det vilda vilket känns lockande. I januari månad bär det troligtvis tillbaka till Livingstone, Zambia för att forsränna som jag aldrig kunde göra sist och för tredje gången gillt slutföra det jag påbörjat med dvs. att ta mig ner till Kapstaden och då med cykeln.

Det finns fortfarande många frågetecken, vissa av dem är lättare att hantera än andra som resemål i November medan andra är lite klurigare som vad jag ska göra med lägenheten och om jag ska bo kvar i Nässjö eller ej. En fundering är att vid hemkomst flytta ner till Västervik där även min bror bor för att spendera vår och sommar tills jag eventuellt kommer in på polishögskolan i Augusti 2012. Även om detta inte fungera så är denna stad en bra sommarstad att bo i. Även andra saker har hänt som ni trogna följeslagare säkert redan lagt märke till och det är det nya utseendet på bloggen. Ett mer modernt och fräscht utseende som ger fotona mer rättvisa och säkerligen en bättre inlevelse i läsandet av mina inlägg.

Mvh Daniel