Minusgrader till plusgrader, olåsta dörrar till taggtråd och vakter. Skillnaden mellan Sverige och Sydafrika är enorm på många sätt och vis, men lika på många andra vis.

Efter förseningar och kort om tid mellan flygen så löste sig allt bra och jag kom ombord. Jag kunde till och med flika in på taxfreen och fynda 1 liter 12-årig Bowmore för det hyggliga priset på ca 220 svenska kronor. Efter en lång flygning landade jag äntligen i Johannesburg för att få en smärre värmechock. Från tiotals minusgrader till tiotals plusgrader blev en smärre chock för kroppen som utsöndrade en mängd svettdroppar.

Jag tog tåget från flygplatsen till slutstation där Billy-Joe, min värd från warmshowers.org hämtade upp mig. Vi tog oss sedan till hans hem där vi spenderade dagen förutom ett par shoppingrundor för att bygga ut mitt matförråd som blev allt för stort (en packväska). Detta löser jag dock smidigt genom att se till att äta ordentliga mål med mat den första veckan på cykel.

IMG_0060Dagarna gick hos mina värdar Billy-Joe och Claudine där vi drack allt från den glögg jag tagit med till whisky och öl. Hjälpte även Billy-Joe att fixa Claudines cykel då de ska ut på en treveckorstur till Namibia i mars. En bättre värd får man leta efter, mycket gästfria och hjälpsamma. De har bl a själva åkt motorcykel upp till Nordkap dvs varit i Sverige samt cyklat i tex. Tibet. Många intressanta historier blev det under dagarna jag bodde hos dem.

En kväll tog vi oss till en klättervägg där jag fick bekänna min svaghet i fingrarna, ömmare än så kunde de inte bli dagen därpå, men en sak är given, Västerviks Klätterklubb ska jag gå med i!

Jag fick även en mängd tips för min rutt vilket jag lagt upp här nedan med hjälp av googlemaps.


Visa Afrika 2013 på en större karta