Sydostasien 2005

.
Hösten 2004 studerade jag i den brittiska staden Brighton. En resa föder gärna en annan och det var precis vad som hände mig i Brighton. Nästa resa var emellertid tänkt att gå till en annan världsdel och ske på ett helt annat sätt. Ryggsäcken skulle bli min enda ständiga följeslagare och planeringen skulle vara den minsta möjliga. Min första tanke var att besöka min vän Markus på Bali. En resa sker dock sällan utan strapatser och den här gången började de innan jag ens satt foten på planet. Jag bröt nyckelbenet i en olycka och i samma stund knäcktes tidsplanen. Resan sköts upp ett par månader och Thailand fick bli min sydostasiatiska utgångspunkt.

Innan jag landat i främmande land var det många tankar som korsade mitt huvud. Skulle jag klara av att resa på egen hand? Tänk om jag blev sjuk, rånad, kidnappad? Dessa olyckskorpar till tankar tystnade, lyckligtvis, mycket snart. Min resa, som kom att sträcka sig genom Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja, gick verkligen som på räls. Jag reste enligt valspråket: ”fånga dagen”, vilket bidrog att jag kom nära lokalbefolkningen, samtidigt som jag träffade massor av människor som hade valt att resa på samma sätt. Med kameran som lojal medresenär kom jag också att dokumentera allt från kända turist- mål till den inhemska befolkningens vardag. Jag behövde aldrig ångra de 100 dagar jag spenderade på resande fot. Istället blev resan bland den bästa tiden mitt liv. Den är väl dokumenterad i minnet, men även i en bok (webb baserad).

Nu åker jag!!!
April 17th, 2005
Äntligen är det dags, om ca 1 timme tar jag X2000 upp till Stockholm där jag ska sova en natt hos min kusin innan jag far vidare till arlanda imorgon eftermiddag. Anlänt till Stockholm…
April 17th, 2005
Kom till stockholm idag. Åker vidare till Wien, sen till bangkok imorgon kvall. Kvällen som gått så har jag slappat, umgåtts med Niklas och fått lite tips.

 

Arlanda!
April 18th, 2005Äntligen, jag säger bara äntligen. Snart så är väntan över och jag sitter pa flygplanet. Det ska bli så jävla gott att äntligen åka. Sitter just nu vid terminal 5 på ett internetcafé.

Till familj & vanner, ha det så bra tills syns vi om några månader.

Planet försenat!
April 18th, 2005

Har nu checkat in mitt bagage nu. Skönt att släpa på ryggan =). Såg även att planet är försenat en timme 🙁 . äsch då, den som väntar på något gott…

Kaus!
April 18th, 2005

När jag skulle gå igenom passkontrollen så fortsatte jag vidare till en informationcentral där jag fick veta att jag inte kunde åka med mitt bokade plan pga förseningen, dåjag skulle missa mitt plan i Wien. Så nu skulle de fixa med mig pa ett annat plan, problemet var att de hade ropat på mig i typ en timme utan jag hört det. Planet jag skulle med nu skulle strax lyfta så 3 personer satte igång att jobba på att få fram alla papper och att fixa nya biljetter. Ett par andra skulle leta upp ryggan i bagageinlämningen. Efter att fått papprena så fick jag kuta som fan till en helt annan gate for att hinna med planet till Helsingfors där jag bytte till ett annat som skulle vidare till Bangkok. Så nu fick jag se en glimt av Finland oxå.

Åkte med Finnair ner, men åker förhoppningsvis med mitt bokade flyg hem.

Startade resan i Thailand med åska o regn…
April 19th, 2005

Precis när jag kommit ut från terminalen slog det ner en blixt och borjade regna ordentligt, dock så avtog det snabbt.

White Orchid, China Town!
April 19th, 2005

Min första natt spenderade jag med min vän Markus på ett ”lyxhotell”, dar det även ingick kinesisk frukostbuffé. Det var en speciell frukost måste jag medge som skilde sig väldigt mycket från den traditionella svenska frukosten. Middagen åt vi på en lite indisk restaurang med billig och rikigt god mat.

Computer City!
April 20th, 2005

Åååååh!

Jag är i himlen, 5 våningar högt varuhus med teknikprylar. Allt man kan tänka sig i teknikväg finns här skulle jag tro. Måste medge att det börjar klia i fingrarna.

Internetcafe i lyxklass!
April 20th, 2005

Sitter nu på ett internetcafe i centrala bangkok i shoppingcentret MBK. Man kan knappt sitta bättre då man sitter i vita mjuka skinnfåtöljer. Kan nog säga att jag känner mig som en kung här.

Resan fortsätter…
April 21st, 2005

Idag lämnade Markus mig för att åka hem till Sverige efter ca 8 månader här nere. Vi delade taxi då han skulle till flygplatsen och jag till koh san road. Jag började promenera in med ryggan, efter några hundra meter så möter jag mina nyfunna vänner jag träffade på flyget från Sverige . Där står de redo för att åka till koh phangan, som även jag planerat att åka till. Snabbt köper jag en biljett då bussen snart ska gå . Killarna tipsar mig om att det kan vara idé att ta med sig nåt att äta då resan skulle ta hela natten. Snabbt springer jag och köper ett par bananer, en påse med bröd och vatten.

Resan neråt med bussen startar kl 19 och jag är nu framme på ön koh phangan kl 12 dagen därpå. Bussen var riktigt fin, då den hade AC och riktigt stora säten som kunde lutas ordentligt.
När vi kommer fram till ändhållplatsen för bussen så hoppar alla ut och väntar på en minibuss som ska ta oss till färjan. Svenskarna som jag pratat med en del tar första turen, sen ser jag dem inte igen då de verkar kommit på en annan färja än vad jag kom till.

Ko Phangan!
April 21st, 2005

Väl framme på ön tar jag en taxi till haad rin som ligger ett par mil bort. Där har jag även bestämt träff med en tjejkompis (catrine) som jag studerade med i england. Vi två och hennes vän tillbringade resten av dagen på stranden. Hittade en bungalow nära stranden billigt. Kanske inte lyx, men mer än jag förväntad mig för 300 bath (60 sek).

Byte av boende…
April 22nd, 2005

Idag checkade jag ut från min bungalow för att flytta ihop med killarna från flyget, David och Fredrik.

Redan bränt mig!
April 22nd, 2005

Solen är stark kan jag lova, då jag redan har bränt mig. Var tvungen att springa och köpa solskydds. Bidde hela faktor 50, så nu ska jag nog se till att skydda mig ordentligt.

Thaiboxning!
April 22nd, 2005

Kom precis fran en thaiboxningsturnering, fan var tufft det var. Vissa matcher var riktigt tuffa kan jag lova.

Natten innan fullmoon party…
April 22nd, 2005

Jagn David och Fredrik gick ner till stranden där den stora festen håller till, fy fan vilket håll igång det var, kunde inte gå många meter förran en inhemsk tjej greppade tag i mig. Gick dock hem tidigt denna kväll då det blir fullt ös medvetslös imorgon stället.

Full Moon Party kl. 03.07!
April 23rd, 2005

När jag skriver detta så har jag druckit en del och måste vila öronen. Musiken är högre än jag är van vid, men de spelar ljuvlig trance. Hela stranden är full av folk. ”Buckets” serman överallt (en liten barnhink med sprit och groggvirke). Nu gäller bara en sak resten av natten och det är paaarty!

Tillbakablick pa Full Monn Party!
April 24th, 2005

Dagen efter så funderar man på hur mycket man egentligen drack och vad man gjorde osv. Det blev 3 eller 4 buckets tror jag. En bucket innehaller 20-25 cl ren sprit en ”äkta” redbull (inte som den larviga svenska) och en vanlig energidryck eller annat groggvirke. Den billigaste innehöll den inhemska romen som smakade lite sisådär enligt mig. Den kostade dock bara 150 Bath ca 25 kr medan de andra kostade hela 250 bath ca 45 kr.

Jag festade mestadels med David och Fredrik, men aven med Catrine och hennes vän. Träffade på en herrans massa roliga tjejer och killar från hela världen. Jag gick och la mig runt sextiden pa morgonen, vaknade sedan vid ettsnaret for att ner till stranden dar the big party varit.

Kan ju garantera att jag hade superduperkul.

Framåt morgonen låg folk lite var stans och sov. Fanns folk som låg vid vattenbrynet och hade sex med varandra medans vissa var helt utslagna av alkohol och kanske andra droger. Detta var en av de coolaste festerna jag varit på och funderar att drar tillbaka på nästa fullmoonparty igen.

David och jag dansade bl a på ett biljardbord med ett par brudar, dansade exotiskt med noskor och snackade en del meddanskor… Fredrik försvann efter ett tag iväg med en av danskorna, medan jag och David fick röja loss på stranden. Lekte bl a med eld och var nere i vattnet.

Nästa resemål!
April 24th, 2005

Nästa mål på resan blir koh Tai och planerar att stanna där några dagar för att dyka. Fredrik och davis ska även ta dykcertificat under denna tid.

34.5 grader i vattnet!
April 24th, 2005

Vattnet är riktigt varmt, så jag traskade ut med mitt dykarur och tog temparaturen på 1,2 meters djup där det var 34,5 grader varmt i vattnet. Vid stranden är vattnet ännu varmare, så varmt att det bränns när man ska gå i.

Koh phangan till Koh Tai!
April 25th, 2005

Båtresan gick som planerat och var underbar, satt längst fram och solade. David och Fredrik åkte som planerat också till Koh tao. På båten fick vi även syn på norskorna vi träffat tidigare under fullmoonpartyt, så det blev ett trevligt återseende. Väl framme så fick jag dela boende med David och Fredrik. Bor numera på Asia Divers resort där jag ska ta ett antal dyk har jag tänkt.

Första dyket!
April 26th, 2005

Tog ett övningsdyk då jag inte dykt på 2 år. Kändes vettigt ur säkerhetssynpunkt att gå igenom de olika delarna lite snabbt. Gick ner till sex meters djup och dyket varade i ca 1 timme.

Dyk 2 & 3
April 27th, 2005

Imorse steg jag upp kl. 07.00 for att gora mig klar tills taxin kom. 07.30 akte jag ner till den andra byn dar batarna gar ifran. Tog min fardigpackade dykbag och begav mig till dykbaten. Vi akte sedan bat i ca 1 timme.

Dyk 1 Helt underbart liv pa botten, coralrev mm. Fiskarna var fargglada kan jag lova. Ett toppendyk. 24.5 meter 38 minuter 20 meters sikt

Dyk 2 Detta dyk tog jag efter ytterligare en timmes batfard. Det var sandbotten med mindre coralrev kors a tvars. 18.2 meter 39 minuter 20 meters sikt

Sammanfattning: Tyvarr sag jag ingen valhaj under dessa 2 dyk, men det var helt underbart anda. Hoppas pa turen imorgon.

Bild 1: Min parkamrat under dessa 2 dyk.
Bild 2: Min instruktor med en annan instruktor som fotade under dyket.
Bild 3: Min instruktor.
Bild 4: Dykare pa min bat.
Bild 5: Landskapet runt omkring baten.

Vara grannar pa Asia Divers Resort.
April 27th, 2005

Har har ni en bild pa vara vackra grannar pa vart nuvarande boende. David och fredrik ar i samma dykgrupp som dem. De tar open water cert.

Dyk 4 & 5
April 28th, 2005

Idag igen sa startade jag med en taxiresa kl 7.30 till hamnen.

Dyk 4 Sikten var endast 5-8 meter, vattnet var valdigt stromt. Regn foll under detta dyk. 18 meter 30 grader varmt i vattnet 38 minuter

Dyk 5 Vid detta tillfalle sa hade vadret slatt om, det var nu soligt och fint. Sag en mangd olika fiskar bla rockor. Den storsta var ca e meter i diameter + svansen. Maktigt varre . 12 meter 30 grader kallt i vattnet 45 minuter.

Dyk 6 & 7
April 30th, 2005

Tog mina sista dyk igar, helt underbart var det. Batresan tog ca 2 timmar, men det var det latt vart. Vi var forst pa Sail Rock oc sedan pa Samran Pinnacle.

Nu blir det inga mer dyk pa Koh Tao, men eventuellt ett par pa Koh Lanta.

Dessa 7 dyk kostade mig 8500 bath ca 1700 kr.
Dessa 7 dyk kostade mig 7200 bath ca 1400 kr inkl bat till Koh Samui.
Tog mina sista dyk igar, helt underbart var det. Batresan tog ca 2 timmar, men det var det latt vart. Vi var forst pa Sail Rock oc sedan pa Samran Pinnacle.

Nu blir det inga mer dyk pa Koh Tao, men eventuellt ett par pa Koh Lanta. Dessa 7 dyk kostade mig 8500 bath ca 1700 kr.
Dessa 7 dyk kostade mig 7200 bath ca 1400 kr inkl bat till Koh Samui.

Edit: Betalade for mycket och fick tillbaka 1300 Bath Det priset jag betalade var da 7200 Bath

Edit: Betalade for mycket och fick tillbaka 1300 Bath Det priset jag betalade var da 7200 Bath och da ingick batbiljett till Koh Samui.

Fat ass party!!!
April 30th, 2005

Festade loss med fredde, david, ida, maria och cecilia igar, fast partylivet ar inget vidare pa denna o kan jag lova, men anda fick vi i oss en hel del kan jag lova.

Kolla och njut av korten 🙂

Nasta mal
April 30th, 2005

Imorgon kommer jag att ta baten till Koh Samui tillsammans med fredde och david. Jag kommer att stanna dar 1-2 natter innan jag aker vidare till Koh Lanta. pa Koh Lanta har jag aven tankt att ta ett par dyk till sa att jag kan jamfora mina upplevelser fran de bada paradisoarna for dykning. Jag vill garna utfora ett nattdyk dar, men vi far la se vad som hander.

Hej hopp gummisnopp

Koh Samui
May 1st, 2005 Kom till Koh Samui for en liten stund sedan, bor numera i en liten enkel bungalow pa Hat Chaweng. Kostar dock 350 Bath, men soker folk att dela boendet med. David och Fredrik bor ni en egen bungalow med air-con medans jag bara har flakt, men det duger bra till mig.

Party on Koh Samui
May 2nd, 2005 Igar kvall, blev det lite fest igen. Vi satt pa David & Fredriks bungalow och surplade i oss redbull vodka med lite sprite i. Da menar jag inte den larviga svenska redbullen utan the real one. Jag messade lite med en tjej fran forumet backpacking.se om att hon var valkommen till oss ifall hon ville. Liv som hon heter knackade pa dorren och alla vi 3 grabbar blev forvanade, men glada for att fa in en ny manniska pa minifesten. Vi drog sedan vidare till pizzahut, dar vi skulle traffa ytterligare en tjej, och dar vi aven tog oss en matabit, men fy fan rent sagt. Det var dyrt, det var inte gott och man fick knappt nagon mat. Aldrig mer pizza hut pa Koh Samuh sager jag bara. Efter ett tag sa kom Lovisa in dit och efter vi hade atit upp all var mat drog vi vidare pa aventyr i nattlivet pa Koh Samui.

Jag och Lovisa badade tex i havet mitt i natten, vi alla dansade en massa pa diverse klubbar. Vi traffade aven pa vara gamla grannar fran Lulea. Himla trevligt det med.

Bilder kommer nar jag far tillgang till battre datorer!

Byte av bungalow
May 2nd, 2005

Checkade ut fran min bungalow imorse, inatt nar jag skulle pa toa sa kryllade det av kackerlackor pa toan, men aven pa andra stallen i bungalown. Saq jag bestamde mig for att byta place.

Har nu hoppat in i en ny bungalow
May 2nd, 2005

Efter den hemska natten med kackerlackor och alla mardrommar om kackelackor sa checkade jag som ni redan ut fort som fasen, men senare pa eftermiddagen idag sa flyttade jag in i en bungalow ijamte min forra. Den var mycket finare, toaletten funkade, inga hal runt sangen etc. Sa jag far se hur lange jag stannar.

Middag med 7 svenskar
May 2nd, 2005

Ikvall sa at jag middag med 7 svenskar. Dave, Freddie, Ida, Maria, Cissi, Liv och Lovisa. Himla trevligt att tjota lite 🙂 .

Party a la Team Sweden
May 4th, 2005

Igar kvall sa var det dags igen for en het kvall/natt. Jag, Dave & Freddie ble inbjudna till fest i Lulebrudarnas bungalow, som vi sjalvfallat inte tackade nej till. Vi gick till en butik kopte med oss lite sprit, ol, alkolask och en massa redbull. Vi startade med att spela drinking game med kort, som alltid brukar sluta med katastrof 😉 .

Efter nar vi spelat klart sa hittade ett par killar fran Eastbourne dit. Trevliga killar. Freddie och jag gick over till grannbungalown en svang och se vilka det var som forde liv dar. Vi gick forbi, nar tjejerna ropade in oss, det var 7-8 norskor. Trevligt varre maste jag saga. Vi satt dar en stund a tjotade innan vi ater gick tillbaka till lulebrudarnas stuga.

Senare pa kvalle gick vi till partygatan number one. Dar dansade och drack vi en massa. Det jobbigaste var/ar dock alla dessa javla thailandskorna som drar i en hela tiden, nyper en har och var. Man kanner sig ratt obekvam med detta kan jag lova.

Det var la det mesta om gardagen, dags att ga och bada nu, men njut av bilderna 🙂
/Dan the Man

Soligt varre!
May 4th, 2005

Solen steker som alltid har nere, brand blir man da ock da, men njuter gorjag anda 😀 . Det jobbiga ar att man maste ga langt ut i havet for att det ska bli nagulunda svalt om fotterna/underbena. Det branns nastan nar man sticker ner tarna i vattnet.

Helt Sjukt!

Bild pa mig och luleida nar vi solar lite

En tillbakablick
May 6th, 2005

Starten var bra, da jag traffade min van Markus i Bangkok. Han visade runt mig i staden och dess fina tunnelbana och pendeltag. Vi var pa datorkopcenter och vanliga kopcenter av den storre sorten.

Efter en natt for jag till Koh Phangan da jag traffade Dawe & Freddie igen. Vi tog folje pa bussen dar vi tappade bort varandra igen, men efter en natt sa flyttade jag in i deras bungalow och sedan dess har jag hangt med dem. Vad jag da tycker om on Koh Phangan, jo jag trivdes pa den on, det fanns det mesta som jag ville ha. Allt fran partystallen, mysiga resturanger och en herrans massa backpackers. Det var aven relativt billigt att leva dar.

Efter fullmoon partyt sa tog jag baten tillsammans med Dawe & Freddie till Koh Tao. varfor jag akte dit var for dykningens skull. jag hade hort om de underbara korallreven mm som skulle vara sa vackra. Mina vanner Dawe & Freddie tog sina OW-cert dar, medans jag dok en massa. Tyvarr fick jag inte se den mytomspunna valhajen, men det fick ju sjalvklart Dawe & Freddie gora, detta har jag fatt hora 1001 ggr minst. Dar traffade jag aven tre trevliga tjejer fran Lulea som tog sina OW-cert tillsammans med Dawe & Freddie. Ganget borjade efter ett tag kalla sig for Team Sweden pga att den andra gruppen bestod av deltagare fran England. Jag firade Team Swedens framgangar i vattnet som genererade i ett gang OW-kort. Men vad tycker da jag om on i ovrigt da? Partylivet var nastan lika med noll, det var dyrare att leva dar, men dykningen var som sagt helt outstandning.

Efter Koh Tao sa bidde det “charter-on” Koh Samui. Maste ju saga att det kanns lite turistigt har, men jevligt gott a slappa lite. Det jag gor e att sola ata gott och festa som ni sakert redan har markt. Det ar billigare att leva har an Koh Tao, men dyrare an Koh Phangan, men det e klart alla turister kommer ju hit och da hojs ju priserna. Har pa on umgicks jag for det mesta med hela Team Sweden och vi hade manga roliga stunder pa stranden och pa festerna. Det jobbiga med denna o ar alla dessa thaitjejer som saljer sig, man kan knappt ga en meter pa viossa gator forran de tar tag i en. Det marks valdigt tydligt pa denna o pga att det ar sa mkt turister har.

Jag har i alla fall haft det helt underbart hitills och jag hoppas att det blir battre ju langre fram i tiden det gar.

Shemales/ladyboys
May 7th, 2005

Jag och dawe tog oss en kvallspromenad igar och vad motte vi da??? Ett gang shemales som skulle upptrada hehe. Kolla pa bilden nedan.
OBS! inga forhastade slutsatser nu grabbar

Pineapple till lunch!!!
May 7th, 2005

Titta vilken lunch jag at idag, Ris och skaldjur i en annanas, mums.

Regn under middagen
May 7th, 2005

Ikvall sa regnade och askade det riktigt mycket, sa vi at pa resturangen pa hotellet, men gott var det kan jag lova.

Ovader pa Koh Samui!
May 8th, 2005

Igar startade ovadret med aska och regn. Inatt har det regnat och blast som attan, det har farit grenar och frukter pa mitt tunna staltak. Solen visar sig tyvarr inte idag.

Ska boka min resa ner till krabi idag och aker dit imorgon.

Mickan 25 ar
May 8th, 2005

Min kare van mickan fyller 25 ar idag , tyvarr kan jag inte narvara i nassjo denna dag, men du ska veta att jag tanker pa dig har nere i Thailand.

Kramar /Daniel

Koh Samui till Krabi
May 8th, 2005

Imorgon tidigt pa morgonen sa far jag vidare pa resan min, jag lamnar Dawe & Freddie for att finna nya platser att besoka. Resan gar nu vidare till Krabi.

Resan mot vastkusten
May 9th, 2005

Startade min resa klockan 07.00 med malet Krabi. Jag tog en taxi till piren pa Koh Samui. Nar jag kom fram till farjan sag jag endast thailandska resenarer som skulle aka med farjan. Det var ingen turistbat utan en bilfarja. Jag gick ombord och sag 2 backpackerbrudar och sjalvklar sa blev jag glad och borjade prata med dem. Det var 2 19 ariga brudar fran holland, som hade jobbat i australien i ca 6 manader innan de akte dit. De var pa vag till phuket. Nar farjan la till pa fastlandet sa var det bara att ta och slanga upp ryggan pa ryggen och leta efter ratt buss, men visade sig inte vara det enklaste, men till slut fick jag och tjejerna hjalp av en snall thailandska som jobbade dar. Vi blev visade till en lokal buss som skulle ta 9oss till en storre stad i narheten dar vi skulle byta. Vi satt pa bussen och snackade ett tag innan vi alla tre somnade. Nar vi val kom fram till staden sa skulle visst jag sjalv ga till en resebyra medans tjejerna skulle fortsatta en bit till. Nu kande jag mig utelamnad 😀 . Jag gick dit och traffade 0pa 2 engelska par som skyulle till krabi oxa. Efter en halvtimmes vantan sa kom den lilla da menar jag lilla minibussen som vi skulle aka i med all packning. Det var aven ett antal thailandare som skulle med, sa det blev trangt som attan.

Varken jag eller de engelska paren kunde slappna av sa varts mycket pga chafforen korde som en dare. Det gick snabbt med en hel del rent livsfarliga omkorningar. Det var nara att vi krockade ett fl;ertal ganger, men som tur var sa visste han la bvad han gjorde.

Under vagens gang hade jag last i min LP vart jag sedan skulle ta vagen och det blev till slut Koh Lanta. Jag kom fram till min bungalow vid halv atta tiden.

Ankomsten till Ko Lanta
May 9th, 2005

Nu nar jag antligen kom till Koh Lanta efter alla om och men sa var det helt ode, nar jag kom till min place dar jag skulle bo sag jag endast nagra stycken vid resturangen. On var ode, ledsam och det jag kande da var att varfor ar jag har? Jag, en hollandare, en tjej fran canada och agaren till stallet satt och spelade domino och tjotade. Vi hade det riktigt trevligt. Jag at oxa en rejal middag eller rattare sagt tva stycken. Var ju hungrig som en varg. Det enda jag atit under dagen var en liten baguette pa en resebyra. Jag blev visad till min bungalow, som jag endast betalar 200 bath for. Den var riktigt lyxig, jag hade bade flakt och air-con. Problemet var att toan inte funkade och att vatnbnet inte var pa, men det fixade de till snabbt. Sen somnade jag fint efter den langa resan.

Andra dagen pa Koh Lanta
May 10th, 2005

Antligen sa hittade jag ett internetcafe. Allt ar ode har, jag har hyrt en motorcykel for att kunna ta mig runt on och se mig omkring. Det regnar titt som tatt och vagorna ar hoga sa man knappt vagar bada. Spelade aven lite domino och ett annat spel idag. Det spelet ni vet nar man ta bort klossar som ligger pa varandra och den som river tornet forlorar. Kanske var en kass forklaring men anda. 😛 .

Medan vi satt och spelade sa eldade en kille fran grannplacet lite torra palmblad, huxflux sa kom det en kastvind och det borjade brinna i en bungalow av bambu, elden spred sig fort valdigt fort och ytterligare en bungalow som lag tatt intill brann upp till halften innan de fick stopp pa det.

Jag blev oxa erbjkuden att stanna sammanlagt tre natter for priset pa 150 bath natten. Funderar pa att gora detta. Det ar himla avkopplande har. Ingen stress och inte en massa turister. De man traffar pratar man med och alla e trevliga.

Resrutten veckan som kommer
May 10th, 2005

Nar jag kom till Krabi sa bokade jag forst biljetter till Koh Lanta dar jag nhu ar och sedan oppna biljetter fran koh Lanta till Phi Phi island och fran Phi Phi island till Phuket. Efter att jag kommer till Phuket sa drar jag mig till burma for att fornya mitta visum i thailand. Jag raknar med att stanna 1- 2 natter pa stallena.

Utflykt med motorcykel
May 10th, 2005

Idag sa hyrde jag en motorcykel, sa att jag kan leka lite. Tog en liten utflykt soderut till Ko Lanta National Marine Park.

Pa vagen dit fotade jag en del med systemkameran, fick med en del vackra vyer. Nar jag val kom fram sa hittade jag en pir pa en hog klippa. Det var sa vackert. Jag kan ju garantera att det blev nagra klicka med kameran dar. Efter en stunds vandring i omradet hittade jag en trekkingrunda, det stod ingen information om den, hur lang den var eller nat sant.

Jag funderade ett par sekunder innan jag bestamde mig for att traska runt den rundan, jag gick sakert i ca 1 timme i ett bra fort tempo innan jag hade kommit runt hela strackan. Kan ju garantera att det var manga och hoga trappsteg under ledens gang. Men det var en harlig djungelpromenad jag fick. Det basta var nog precis nar jag kom ut pa vagen, da jag sasg en stor odla pa over metern som sprang over vagen. Och sedan 3 apor i ett trad som jag tyvarr inte han fota.

Ko Lanta National Marine Park
In 1990, 15 islands were declared part of the Ko Lanta National Marine Park to protect the endangered environment. Ko Lanta Yai, the major island is only partially protected. Many bungalows habe been built on protected land.

Baten mellan krabi & phi phi har sjunkit?
May 11th, 2005

Enligt thailandsk nyhetsmeia hande det nagot med baten som gar mellan Krabi och Phi Phi island igar. Det sags att folk har dott, men jag har inte hort sa mkt mer om detta.

Tur som det anda var ar att jag skulle med den baten idag egentligen, men nu gar det inte. Jag har redan kopt oppna batbiljetter ko lanta phi phi och phi phi phuket for sammanlagt 500 bath (ca 100kr). Men far se ifall jag aker dit nu. Enligt de thailandare jag pratat med trodde de att det var pga de stora vagorna och ovadret har pa vastkusten.

Just for tillfallet har jag ingen lust att ge mig ut pa havet har. Funderar pa att skippa Phi Phi island och phuket pga det har och att vadret ar sadar. Jag stannar kanske ett par natter extra har pa ko lanta istallet.

En stillsam dag i paradiset!
May 11th, 2005

Idag har jag slappat, fotat, shoppat och badat. Jag tog en tur till hamnen/centrum dar jag akte runt lite med motorcykeln. Jag kopte mig en hypergo hangmatta. Pa hemvagen sa akte jag till en strand for att bada lite. Vattnet var dock ganska stromt, sa jag vagade inte ga ut sa langt. Efter mitt dopp i havet sa akte jag tillbaka till bungalown och satte upp min fina hangmatta som jag aven testade lite 😉 . Efter en tupplur sa tog jag en strandpromenad och fotade lite closeup och landskapsbilder. Jag at oxa en supergo fruktsallad som ej far glommas 😛 .

Omplanering av resan
May 12th, 2005

Jag hade ju planerat att aka till phi phi, men eftersom att det ar valdigt stormigt har med hoga vagor etc. sa har jag beslutat mig for att ta att aka till phuket med buss istallet. Tjejen fran Canada slapper inte heller ivag mig pa nagon bat till phi phi sa hon 😉 . Jag ska forsoka fixa sa att jag far byta in mina gamla batbiljetter till bussen pa det stalle jag kopte dem.

Efter Phuket sa ska jag till burma for att gora en visarun (fa ytterligare 30 dagar i Thailand) och darefter till koh phangan och fullmoonparty

Ny fardplan igen
May 13th, 2005 Krabi – Phuket – Ranong (visarun) – Bangkok – Ayuthaya och sen far vi se, men det blir nog norrut i olika etapper.

Tur som det anda var sa fick jag byta mina biljetter mot en till phuket med buss helt gratis. Dock far jag vanta i 3 timmar pa den, men vad gor det jag har ju all tid i varlden pa mig 😀 .

Lamnar aven min reskompis Nicole fran Canada har i Krabi, da hon ska till Koh Tao och dyka.

25 dagar sen jag lamnade Sverige
May 13th, 2005

Idag ar det hela 25 dagar sen jag lamnade Sverige. Nu kanner jag mig mer saker pa hur man tar reda pa information och hur allt funkar har. Jag traffar hela tiden nya mannsikor som jag umgas med, alltid lar man sig nagot 🙂 .

Patong Beach, Phuket
May 13th, 2005

Anlande for nagon timme sen till Phuket. Hittade ett billigt guesthouse for 350 bath/natten. Resan hit gick fort som vanligt, men utan air-con. Varmt som fan i 2 timmar, men nu e jag framme. Stannar har i ett par dagar innan jag drar vidare skulle jag tro.

Och visst, det ar charter som galler har 😉 .

Dyrt att leva i Phuket
May 13th, 2005

Efter bara nagra timmar i Phuket’s mest kanda strand (och dyraste), sa r det det dyraste stallet hittills under min resa. Det ar aven svart att hitta billiga matstallen, men kanske ger sig nar jag tar mig en titt imorgon, vem vet.

Rock Climbing, Railey
May 13th, 2005 Tyvarr sa blev det ingen klattring denna gang i Railey, men kanske tar det innan jag aker hem till Sverige istallet. Jag far se hur mycket pengar jag har over, kostar dock lite att klattra dar.

Rock Climbing with CliffsMan Half Day Course(4hrs.) – 800Th.B – 9.00am & 2.00pm
Perfect for introducing yourself to our sport by taking your first top-rope climb. Alternatively, experienced climbers will find our guide a challenging partner for half a day. 1 Day Course – 1,500Th.B – 9.00am
Ideal for continuing your climbing studies. The 8 hour day includes top-rope climbing, rapelling and visits to different locations. Includes free T-Shirt. 2 Day Course – 3,500Th.B
A flexible course to suit your needs. Can incorporate trekking and climbing at various locations with all transport costs included. Includes breakfast and free T-Shirt. 3 Day Course – 5,000Th.B
A fun course to suit all levels of experience. Totalling 4 days with a rest day, we can teach you about rope techniques, equipment, safety and all aspects of climbing (top-rope, leading, multi-pitch, belaying and rapelling.) Includes certificate and free T-Shirt on completion as well as breakfast each day.

Dagen som gick
May 14th, 2005

Gick ned till havet och tog mig ett dopp, men det var ju fasen kallt, inte nagra 35 grader har inte Efter detta sa tog jag mig en dusch och letade upp den lokala bussen in till Phuket Town, som bara kostade 20 Bath. Jag tog mig sedan till bussstationen dar jag kopte mig en bussbiljett med AC till Ranong (har redan fatt nog av detta place 😉 ). Sa imorgon aker jag fran Phuket Town till Ranong klockan 08.10. Hupp, maste ga upp typ klocka 06.00 eller nat. SKa ju ta den lokala bussen dit oxa, ca 14 km. I Ranong har jag tankt gora en sk “visarun” for att fa stanna ytterligare 30 dagar i Thailand. Efter detta sa tar jag nattbussen till Koh San Road i Bangkok for att forhoppningsvis traffa Dawe & Freddie igen, men aven for att fixa visum till Vietnam osv.

Nattlivet pa pantang Beach, Phuket
May 14th, 2005

Var ute en svang igar och harjade, eller inte. Det jag sag var en massa thaibrudar som ropar och sliter efter mig. Jag ser aven en hel del aldre man som gar runt omkring med unga thaibrudar, hmm. Sag ju knappt en vit tjej pa gatorna eller pa pubarna. Koh Samui Var det ju lite jobbigt i ocksa skrev jag, men nu med lite perspektiv pa detta sa var ju inte Samui nagot jamfort med detta.

Fan vilket helvetesdygn
May 15th, 2005

Gick upp 05.30 imorse for att ta den lokala bussen till Phuket Town. Efter det sa tog jag 2 klass buss till Ranong for att gora en sk visarun. Det blev sa har att medans jag akte till burma med den lilla baten sa ask ade och regnade det hej vilt. Jag blev dygnblot, men nu ar jag om bytt och har atit ett mal med mat. Jag vantar aven pa bussen till Bangkok som gar kl 20.00 ikvall och tyvarr var VIP bussen full sa jag far ta 2 klass buss till Bangkok. Det kommer bli en hard natt for mig skulle jag tro. Hitvagen tog det inte mindre an 5 timmar och det var nog sa jobbigt kan jag lova. Kommer att anlanda till bangkok runt fyra, fem skulle jag tro.
Da drar jag till Koh San Road for att fixa en sang fort som fan… hehe

Koh San Road
May 15th, 2005

Kom for en stund sedan till den kanda backpackergatan Koh San Road i Bangkok. Efter ytterligare 10 timmar i en 2 klass buss sa kanner jag mig ratt mor i kropp och huvud, bussens kvalite var ju inte det basta. Det skumpade som fan hela vagen, men lyckades sova bitvis anda. Lagger upp kort pa hur bussen sag ut invandes imorgon.

Hittade i alla fall billigt boende, han skulle ha 350 bath for en natt fran borjan, men jag fick det till slut till 400 bath for 2 natter. 😀

GOD NATT

Harlig vackarklocka imorse
May 16th, 2005

Vaknade imorse (ja, det var ju morgon nar jag gick och la mig ca kl 04.30) kl 08.00 av en jevlans ljud. Det visar sig att de haller pa att renovera andra vaningen pa det guesthouse jag bor pa. Jag kan ju garantera att jag var trott och kinkig. Men sant far man la ta ibland 😛 .

Livet pa Koh San Road
May 17th, 2005

Igar satt jag pa en rockklubb ock kakade middag med Dawe. Freddie, Ida och Cillan. Efter det sa gick vi lite pa Ko San Road. Det ar som en marknad dar nastan. Kopte mig ett par thaibyxor och en del flaggor till ryggan min.

Fixat visum idag
May 17th, 2005

Idag sa lamnade jag passet till en resebyra for att fa visum till Laos och Vietnam. SMidigare an sa kan det inte bli, istallet for att aka till respektive ambassad. Kalaset kostad sammanlagt 3400 bath.

Starwars Episod 3
May 17th, 2005

Har nu en VIP biljett till STARWARS Episod III imorgon kl. 20.00, MBK i Bangkok.

King of heaven – BIO
May 17th, 2005

Sag pa filmen King of heaven idag med Freddie och Dawe. Vi var pa MBK och ett par andra shoppingvaruhus idag. Spelade lite natverk gjorde vi oxa, kul som attan.

Sista middagen med lulebrudarna
May 18th, 2005

Da var det dags for Cilla & Ida att fara vidare. Snart e de i Australien och leker av sig 🙂 . Onskar er en trevlig resa.

Starwars Episod III
May 18th, 2005

Har nu sett den, den var helt klart sevard. Man kan ju inte missa denna nar man sett alla andra. Blir nog ett inkop nar alla kommer i en stor samlarbox 😀 .

Ga nu och se den mina vanner 🙂

Dawe & Freddie aker hem 🙁
May 18th, 2005

Ikvall sa aker mina vanner Dawe & Freddie hem till Ostersund. Jag blir for tillfallet ensam, men hoppas pa att finna nya resekamrater.

Efter Tsunamin
May 18th, 2005

Nar jag akte fran Phuket till Ranong sa akte jag forbi det kanda semesterparadiset Khao Lak. I phuket syntes det nastan ingenting efter tsunamin, men i Khao Lak sa sag det riktigt hemskt ut. Nu sag jag det bara genom bussens fonster, men anda, tankarna gick till alla de som dog och fick sina liv forstorda. Tanken pa hur det varit och hur det ar utanfor bussen dar ar en hemsk tanke.

Nasta delmal pa resan
May 18th, 2005

Har legat i sangen och last min Lonely Planet om Thailand fram och tillbaka for att kunna lista ut den smartaste och roligaste vagen till framgang under resan. Jag kom fram till att jag inte har tillrackligt med tid :’(.

Men pa fredag sa tar jag bussen till Kanchanaburi dar jag bl a har tankt besoka Tiger Temple , Erawan National Park och Hellfire Pass. Finns dock fler platser att besoka och jag far se hur det blir nar jag kommer fram. men nu ska det samlas kulturpoang.

Efter dessa dagar sa bar det ivag till Ayuthaya dar jag stannar en eller tva natter innan jag tar bussen upp till Lopburi. pa dessa tva stallen finns lite smatt och gott att besoka. detta far ni lasa mer om senare.

Efter detta sa har jag besokt Centrala Thailand. Och fortsatter upp till Norra Thailand.

Kanchanaburi
May 20th, 2005

100 Bath natten betalar jag for denna lilla lya. Imorgon blir det att ges sig ut att trekka, se vattenfall mm. Efter att jag tog de forsta korten med min fina utsikt tog det 2 timmar innan det borjade aska och regna hehe. Vadret skiftar rejalt ibland.

Erawan Adventure Trekking
Edit Link Published May 21st, 2005 in My trip to southeast asia.

Idag har jag vatt pa en heldagsutflykt, med Trekking mm. Jag fick rida pa elefant (coolt som satan), Trekka i en nationalpark med vattenfall. Erwan Waterfalls National Park Har 7 punkter att bestiga, fran punkt 5 – 7 sa blir det riktigt jobbigt. Tur som det var sa hade jag mina trekkingskor att traska i. Jag sprang fram opch tillbaka och fotade 😛 , maste ju dokumentera 😉 . Nar juag val kom upp till punk 7 sa tog jag med ett svalkand bad. Det var riktigt kallt och skont kan jag lova. Innan jag gjorde detta sa red jag pa elefant och akte bambuflotte.

Elephant Trek into forest & River followed by Bamboo Rafting
Swimming & Trekking at the 7-tired Erwan Waterfalls National Park
Krasae Cave & the wooden viaduct, there catch the train back along the famous Death Railway
The bridge over the River Kwai

Njut av bilderna 🙂

Idag blir det en rejal slappardag 😀
May 22nd, 2005

Idag ska jag besoka museum mm. Har hyrt en motorcykel for att lattare ta mig fram sa att jag kan ta mig runt i staden pa ett behagligt och snabbt sett 😀

Etapp 1 Jeath War Museum
Det var spannande att lasa om och se bilder och tavlor fran ett kant krig.

Etapp 2 Monkey School
Har fick jag se en halvtimmesshow dar olika apor visade upp sina kunskaper de lart sig. Har tog jag en hel del kor kan jag lova och det var vart varenda bath 😛 .

Etapp 3 Art Gallery And War Museum
Detta museum var stort kan jag garantera. Det var en massa vapen, allt fran svard till gevar och pistoler. Gamla fordon var det ocksa. Men aven lite konst av de olika slag.

Kommande resrutter
May 22nd, 2005

Efter alla dessa stallen jag besokte idag satte jag mig ned med en nyinkopt karta over Thailand, da LP’s karta ar nagot odetaljerad. Jagt satt och diskuterade med killen i baren pa Jungle Bar. Efter ett tag sa hade jag bestamt mig for en bra resvag upp mot chang mai.

Kanchanaburi –> Suphan Buri (bussbyte) –> Ayuthaya (1 natt) –> Lop Buri (Over dagen, da jag tar lokala bussen hit pa morgonen och tar natttaget till nasta punkt) –> Phitsanulok (Byte till buss) –> Sukhothai (1 natt) –> Chang Mai (Oklart hur lange jag kommer stanna har, men det blir nog ett flertal natter pga att jag kommer att trekka harifran och eventuellt aka ner till Lamphun och Lampang for besok.) –> Chang Rai (eventuellt 1 natt) –> Chiang Khong –> Laos

Pa detta vis sa far jagh se en storre del av landet istallet for att ta en nattbuss eller ett natttag som manga gor anda upp till Chang Mai.

The bridge over the River Kwai
May 22nd, 2005

Fest pa JungleBar
May 23rd, 2005

Igar bidde det lite fest pa Junglebar. En Thaitjej fyllde 27 basst, sa det firade vi med thaiwiskey och cola 😀 .

Som jag har sagt innan sa ar det ganska latt att tror att alla thaibrudar som ar ute vill en sak och bara for pengar, men jag har andrat lite uppfattning om detta. Tjejen som fyllde ar igar var himla trevlig, vi spelade biljard och dart (fan jag forlorade). Hon bjod pa thaiwiskey och cola (stotte en del oxa 😛 ). Fast jag var inte lika het pa groten hehe.

Hade en himla trevlig kvall och lamnade stallet med sorg, men kanske besoker det igen.

Kanchanaburi > Suphan Buri (bussbyte) > Ayuthaya
May 23rd, 2005

Idag fortsatte min resa da jag tog den lokala bussen till Suphan Buri och sedan till Ayuthaya som jag befinner mig i nu. Jag akte faktiskt bara i 3:e klass denna gangen, riktigt budgetklass hehe.

Satt sammanlagt ungifar i 3 timmar i buss. Fick hjalp av flera thailandare nar jag skulle hoppa av och sa, aven om de inte kunde engelska. Men vad ska man ha kroppen till ifall inte till teckensprak, sen e ju en karta bra att ha plus LPn 😀

Ayuthaya
May 23rd, 2005

Nar jag kom till Ayuthaya checkade jag in snabbt och 15 minuter senare sa var jag pa vag till en bat for att gora en rundtur runt staden da det rinner en flod runt staden. Det var mycket intressant att se alla hus och tempel, vi stannade till pa 3 olika stallen dar vi fick ga upp och kolla pa buddhatempel och statyer etc. Traffade aven en amerkanska fran oregan som jag gick runt och snackade en massa med.

Stallena vi stannade pa var:
Wat Chaiwatthanaram
Wat Phutthai Sawan
Wat Phanan Choeng

Jag kommer antingen stanna har en natt till for att hyra en cykel och ta mig runt mer och kolla da det finns hur mycket som helst att se har eller ta bussen till Lopburi dar det finns en massa vilda apor. Jag kommer i alla fall ta natttaget fran Lopburi som jag planerat antingen imorgon eller overmorgon.

Lopburi
May 24th, 2005

Idag har jag vatt i Lopburi, ett kant stalle for alla sina vilda apor (som man ska akta sig for). De har ett flertal gamla ruiner av tempel mm. I en av ruinerna sa kryllade det av en massa av de okanda aporna, fort som fan slangde jag sjalvklart upp kameran och kameran smattrade pa kan jag lova 😛 . Jag var dar i ca 3 timmar innan jag skulle ta den lokala bussen hem. Pa hemvagen slummrade jag till och nar jag vaknade och trodde att jag var tillbaka i Ayuthaya hoppade jag av, men efter nagra minuter upptackte jag mitt misstag. Jag var ca 3 mil fran Ayuthaya. Jag hoppade pa en annan buss som skulle ta mig till utkanten av Ayuthaya dar jag sedan tog en taximotorcykel till mitt guesthouse.

Resan ar full av aventyr kan jag lova aven ifall alla inte ar menade 😉

Uppdaterat – kommande resrutter
May 24th, 2005

Jag kommer att aka till Chang Mai imorgon natt, da jag pratade med den trevliga tjejen Sarah Strock fran Oregon, USA om detta. Hon alskade verkligen omradet daruppe. Fick en massa tips om boende, ormfarmer till coola resmal daruppe.

Eftersom att jag redan sett sa mkt tempel och varit pa flertal museum har i Thailand sa kanns det inte sa farligt att skippa de andra delmalenm sen rinner ju tiden ivag sa snabbt ocksa.

Kvallen som gatt
May 24th, 2005

Kvallen som gick tog jag det lugnt, satt och snackade minnen med amerikanskan Sarah, och fick an nu mer tips pa resmal ute i stora vilda varlden 😛

Hyrt cykel
May 25th, 2005

Idag sa hyrde jag mig en hederlig cykel for att trampa mig runt pa,bli av med lite flask och sa 😛 . Jag drog forts till tagstationen och kopte mig en sovbiljett till Chang Mai, sen till it-cafet for att uploada bildewr till er lasare. jag kommer att cukla till Ayuthaya National Park nar jag ar klar har.

Natttaget
May 26th, 2005

Natttaget fran Ayuthaya till Chang Mai kostade mig ca 700 Bath, VIP bussen skulle kostade halften. Nu nar man tanker tillbaka sa var det vart att ta natttaget, sov sa jevla gytt i sangen. Tog pa mig ett par av mina horselproppar fran mediaprint och somnade som ett lamm och dromde ljuvliga drommar.

Jag rekomonderar helt klart en natt pa natttaget hehe.

Chang Mai
May 26th, 2005

Anlande for ett tag sen till Chang Mai. Bor for tillfellet pa The Royal Guest House. Ska se mig runt omkring i staden och checka lite priser. Jag fick aven lite tips av amerikanskan sa nu drar jag dit och kolla priser osv.

Solsting?
May 26th, 2005

Var ute pa en langpromenad runt i Chang Mai och nar jag kom tillbaka till mitt guesthouse kande jag mig yr. Jag hade ju glomt att ta pa mig solhatten 🙁 .

Nu dricker jag en massa vatten och hoppas att jag mar battre senare da jag ska besoka Chang Mai’s storsta tempel dar man kan se over hela Chang Mai.

Kanske blir det ett och annat foto dar ocksa, vem vet 😉 .

Kvallspromenad
May 26th, 2005

Tog mig en kvallspromenad. Jag gick runt hela innerstan (innanfor floden eller vad man kan saga). Tog ett par kort pa ett tempel, at lite god thaimat efter specialbestallning fran mig till kocken. (Var ensammen pa den lilla resturangen och agarna var sa himla trevliga).

Onskar min van Martin en trevlig resa!
May 26th, 2005

Martin Andersson, som jag traffade nar jag studerade i England, Brighton aker till Sydafrika idag och ska vara dar i en manad. Jag hoppas att han far en trevlig resa dar nere och inte allt for kallt hehe.

Ta hand om dig mannen.

Tror att jag har feber
May 27th, 2005

Kanner mig lite svag idag, tror att jag har lite feber, men hoppas pa att ma battre imorgon da jag ska ta en tredagarstrekking. Jag kommer i alla fall trekka vilket fall som helst, antingen blir det med feber eller utan. hehe. Skiam for den som ger upp.

Livet ar hart ibland, sas ar det bara.

Idag blir det nog en massa vilande, jag funderade ett tag pa hopp bungyjump och att aka till en ormfarm, men pga kostnaden pa 400 svenska for bungyjump och att jagh kanner mig sjuk sa stannar jag hemma idag och forsoker bli battre.

Jag har aven nu flyttat till Banana GuestHouse, dar jag bor i ett litet men fint rum for 100 Bath natten. Personalen ar trevliga, men de har ingen pool dar som jag hade pa mitt andra. Jag slipper springa upp for tusentrappor nu i alla fall och rummet blir inte lika varmt da mitt andra rum pa sjundevaningen var ackligt varmt aven med full FAN pa.

Trekking!
May 27th, 2005

Imorgon kommer jag att dra ut till djungeln och trekka, kommer att vara borta i 3 dagar och 2 natter. Da jag inte kommer att ha tillgang till internetuppkoppling sa kommer jag inte att skriva i bloggen pa ett par dagar. Kommer dock att uppdatera om alla handelser i djungeln med text och bilder.

Bilder pa mitt rum pa Banana Guesthouse
May 27th, 2005

Trots den laga standarden sa trivs jag valdigt bra har 😀

Mors dag!
May 29th, 2005

Vill bara skicka en halsning till mor min nu nar det ar mors dag och allt, jag ar tyvarr ute i djungeln nu sa du far noja dig med denna halsning tills vidare.

Ha nu en trevlig Mors Dag sa hors vi.

Kramar Daniel

Trekking 3 Days 2 Nights in Samueng Area
May 30th, 2005

Kopia pa trekkingturen:

Day 1 : 09.00 -09.30 AM. Departurr from the hotel by pick up truck, drive 30 mins. Up to the north of Chang Mai to visit local market. Break for 30 mins. After that turn left and keep drive to the west of Chang Mai about 1,5 hours to the Shan Village. Stop for lunch. After lunch continue by truck on the rough road to walking point. Then 20 mins walk up and down hill to visit Hmong Hilltribe Village. After that 2,5 hours walk and down hill through the jungle and rice field on the way you will see buffaloes, cows and wild animals. Until Karen Village, relax, dinner and spend overnight.

Day 2 : After breakfast, departure from the village by walk about 1 hour up and down hill to the Elephant Camp. Then Elephant will be arrange for you to sit on to see more beauteful nature for about 1,5 hour. To another Karen Village and guide will cooking for you lunch. After lunch keep walk down and up hill for 1,5 hour to waterfall camp. Relax, swimming & bathing, dinner and spend overnight at the camp.

Day 3 : After breakfast leave from the waterfall by walk down hill follow the stream for 1,5 hour until the truck park. Continue by truck to the Shan Village stop for lunch. After lunch keep drive 20 mins to the rafting camp thn take bamboo rafting along the beautiful river for 1 hour and then meet the truck at the end. Finally drive back to Chaing Mai. src=”http://danneman-design.com/blog/wp-content/photos/trekking-samsung/_map.jpg” width=”450″ height=”337″ karta over trekkingturen” title=”karta over trekkingturen” />

Min berattelse av trekkingen
May 30th, 2005

Som jag skrev i ett tidigare post har sa hade jag feber dagen innan jag skulle ut, jag vaknade aven denna morgon med feber, men va fan inte kan jag hoppa over trekkingen. Sa jag tog ryggan och hoppade in i bilen. Farden till forsta stallet var som en mardrom, kandes som en evighet. Det var en kille fran nordkorea, 2 tjejer och 2 killar fran holland och 1 kille och 1 tjej fran belgien pa denna tripp. De tyckte jag var lite rolig da jag skulle ut och trekka nar jag madde som jag gjorde, men skam for den som ger sig.

Vi kom till det forsta stallet dar vi gick runt och fotade, kollade in byn och for min del tog en hel del djupa andetag i den rena luften. Efter detta tog vi bilden till lunchstallet, efter lunchen kandes det battre, men inte forran vi hade gatt i en halvtimme borjade jag mar bra, att trekka ar bra for halsan 😛 . Jag tog mig aven ett par magnesyl for att snabba upp tillfrisknadet. Det var helt underbart att vandra omkring dar, i borjan av trekkingen sag vi 2 riktigt stora spindlar som jag sjalvklart fotade. Nar vi val kom till byn vi skulle overnatt sa hade alla ett glatt humor da vadret var underbart, bara sol hela dagen lang. Vi gick runt och fotade mm. Nar kvallen kom sa at vi middag som bland annat var roliga guide Toy var med och lagade. Efter detta sa spelade vi ett roligt kortspel da man ska fa 4 likadana kort och man delar ut ett kort at valfritt hall. Den som forst far 4 lika ska ta sin hand till orat, sista mann som gor det efter denna forlorar och vinnaren far mala ett streck av sot i pannan. Riktigt roligt var detta. Var guide Toy fyllnade aven till denna kvall och var riktigt pratsam och rolig.

Dag 2 startades med att vi skulle saga adjo till 5 av medlemmarna i gruppen da de bara skulle ha en 2 dagarstur, nu var bara jag och ett hollandskt par kvar i leken. Var guide Toy hade varsta bakfyllan, och han ville inte ga snabbt, men efter lite om och men sa traskade vi pa. Njot av det fina vadret och av naturen. Helt underbart maste jag saga. Vi red aven elefanter i ca 1 timme, skont att slippa ga for en stund 😛 . Vi anlande till vattenfallen pa eftermiddagen, vi tog oss ett bad i den “lilla” polen. Simma gick ju naturligtvis inte. Men underbart var det anda, fotade gjorde jag en hel del medans alla andra sov, sa kan det bli. Blev rastlos och startade en brasa, satt dar tills regnet kom och de andra vaknade, vi skulle snart ata middag. Vi satt under tak hela kvallen da det regnade riktigt mycket. Det askade naturligtvis lite ocksa, men vad gjorde det. Aven denna kvall spelade vi kort och alla blev mer eller mindre svarta i ansiktet.

Dagen darpa vaknade jag tidigt, 05.00 (jag vet att det later otroligt, men det ar sant). Alla sov, men jag gick upp och vandrade omkring lite, det regnade int 😀 . Efter nan timme sa blev jag uttrakad och la mig igen och vaknade lagom till fruckost. Vi tog var packning och traskade ivag, vi han inte langt, efter ca 15 minuter borjade det regna, riktigt mycket. Det regnade tills vi kom till bambuflotten faktiskt. Men det var ganska roligt att trekka i regnet anda hehe. bambuflotten var naturligtvis skitskoj och blot var man ju redan hehe. Nu ar jag tyvarr tillbaka och annu mer sugen pa att trekka, ska absolut tillbaka i juli innan jag far hem och trekka har, ska eventuellt bo hos Toy, guiden da. han ska for ovrigt hyra en bil och guida oss (mig och det hollandska paret) till olika stallen.

Chang mai province
May 31st, 2005

Toy min guide pa trekkingen motte upp mig pa mitt guesthouse tillsammans med paret fran holland, sedan drog vi till en marknad utanfor changmai, apskola och till en ormfarm. Liten rudtur till stallen man bor besoka alltsa. Det blir middag med detta gang ikvall och imorgon drar jag tillsammans med Nora och wim till Tak (soderut) for att trekka pa mera okandare stallen. Sag ett foto till det stalle vi ska till, fy fan vilket vackert vattenfall..

Utekvall med Nora, Wim och Toy
June 1st, 2005

Vi gick ut en svang igar for att ta ett par ol och ata lite gott som ett avskedspresent till var guide toy. Toy alskar spagetti, da vi till slut kom till en mycket fin och bra italiensk resturang med mycket god mat. Tyvarr sa fick jag redan pa eftermiddagen huvudvark sa jag fick drar mig hem efter middagen, nar jag vaknade dagen feter sa har jag nu fortfarande huvudvark i samma kaliber.

Fortsattningen
June 1st, 2005

Planeringen var att jag skulle folja med Wim och Nora till Tak province och trekka, men skippar nog detta och tar en vilodag. Sitta pa en buss i 5-6 timmar med huvudvark e ju inte sa skoj. Men det ar synd att man missar den trekkingen da den ska vara lite tuffare och pa ett stalle det knappt nagra trekkar pga gerillan i burma. men jag far ta det en annan gang. Jag drar nu istallet upp till Chang Rai och sedan till Laos.

Hur fan fa man bort huvudvarken..?
June 1st, 2005

Nu ar jag inne pa dag 2 med huvudvark, kan inte gora nagonting spannande. Jag foesoker med allt utan positiva resultat. Jag sover, dricker vatten, jag testar med alvedon och senast med nat jag kopte i en lakemedelsbutik har. Inget fungerar! Kan inte gora sa mycket innan varken slapper tyvarr. Hoppas pa att den ar borta imorgon sa att jag kan resa vidare till Chang Rai.

Mar lite battre idag
June 2nd, 2005

Vaknade vid elvatiden idag, da jag inte kunde somna igar kvall. Lag och laste ut den engelska versionen av Harry Potter and the Philosopher’s Stone, riktigt bra. Var och kopte Harry Potter and the Chamber of Secrets och Harry Potter and the Prisoner of Azkaban idag sa att jag har nat att lasa.

Kanns aven battre i huvudet idag, aven ifall jag har lite smaont. Tar en vilodag till och drar troligtvis till Chang Rai imorgon och sedan till Chiang Khong dar jag tar en bat till Luang Prabang (Laos). Kan handa att jag tar en direktbuss till Chiang Khong. Far se hur det blir.

kanner mig annu battre idag
June 3rd, 2005

Idag nar jag vaknade sa kande jag mig annu battre. Ska nu ut och fota lite, ikvall ska jag se thaiboxning. och imorgon aker jag till Chang Rai.

Over and out

Dagens vandringar
Edit Link Published June 3rd, 2005 in My trip to southeast asia.

Idag sa gick jag upp vid elva tiden, kande mig frisker. Tog kameran och gick. Jag kopte mig en ny hun\vudbonad som ni ser, en troja och en mp3spelare. maste ju lyssna pa musik 😛 jag tog en svingod baguette pa subway (dyr). Sen borjade det regna. Da drog jag hem.

Njut av bilderna!

Klattring vs thaiboxning
June 3rd, 2005

Idag valde jag mellan att aka och se thaiboxning och att klattra pa en inomhusvagg, jag valde till slut det senare altenativet. Jag har redan sett thaiboxning pa Koh Phangan och blev sugen pa att klattra nu. Efter en timme sa var jag helt slutkord och gick tillbaka i regnet :D. Det slutade med att jag nu har en fet blasa pa hoger langfinger… hehe P3, vi maste ut och klattra nar jag kommer hem!

Chang Rai
June 4th, 2005

Resan till Chang Rai gick smartfritt, jag fick dock vanta pa bussen ett par timmar. Bussturen tog ca 3 timmar. Motte ett trevligt par fran USA som jag tjotade lite med.Nar jag val kom till mitt guesthouse sa at jag middag och slappade. Mitt guesthouse denna gan kostar bara 80 Bath/natten. Skrev aven upp mig for en dagstur for morgondagen da jag ska se longneck girls. Efter det sa ska jag bada vid ett vattenfall. Ska bli skont att komma ut lite och se verkligheten 😛 .

Kvallen som gick
June 5th, 2005

Jag och amerikanskan tog en kvallspromenad till nattmarknaden, da jag aven fick en hel del tips om Laos och Kambodia. Jag kopte mig en billig thaitroja da min vita har blivit mer eller mindre gron 😛 .

Dagstur
June 5th, 2005

Var ute pa en dagstur idag. Vi besokte olika byar till och borja med. Efter ett tag sa drog vill till ett stort vattenfall och badade (fotade gjorde jag sjalvklart ocksa ifall ni undrar). VI var aven vid en varm kalla och till sist sag vi ett antal ‘longneckwoman’. Det avr en trevlig dag da jag prtade med ett par som ocksa ska till Laos imorgon och med en tjej som kom darifran. Lite tips pa vagen tackar man ju inte nej till 🙂 . Resten av gruppen testade pa en joint med opium, medans jag tackade nej till detta. Vi akte aven i en jeep runt omkring pa stigar i djungeln och en gang fick vi killar ga ut och putta pa da det var lite svart att kora hehe. Alltid en upplevelse med terrangkorning. Det var ju 5 ar sen sist i lumpen

Bilder uppladdade!
June 6th, 2005

Hej gott folk, stannade annu en natt har da jag var lite trott och ville ge er nagot att gotta er med. Tar bussen tidigt imorgon istallet och hoppas pa att finna nagin bat nar jag kommer fram. Bussresan till gransen tar 3 timmar, da med lokalbuss med bara flakt, men det funkar. Far se hur jag tar mig nerat Laos sedan. Finns 3 olika alternativ. Speedboat, slowboat och buss. Ni lar nog marka vad jag tar.

Eventuellt kommer jag inte har tillgang till internet pa ett par dagar nu, om ni undrar vart jag tagit vagen 😛 .

Kvallen som gick
June 7th, 2005

Jag drog ivag till ett par pubar med en engelsman, eller han har inte bott dar pa 12 ar. Han har rest runt lite har och var och de sista 3 aren har han bott har i Thailand. Trevligt varre.
Nar vi kom tillbaka till vart guesthouse sa motte jag ett par fran Osterrike som skulle ut pa trekking. De skulle till Hanoi, Vietnam den 12 Juni, sa kanske vi mots dar vem vet. De skulle likt mig ta en trekking upp till Vietnams hogsta berg, Fansipan 3143 m. Kan bli coolt hehe.

51 dagar, halva resan
June 7th, 2005

Idag var det 51 dagar sedan jag lamnade hemmet i Sverige och det ar aven halva resan som gatt. 51 dagar aterstar innan jag ater landar i Sverige.

Chiang Khong
June 7th, 2005

Bussturen tog ca 3.5 timmar, bussen var inte den basta, men vad gor det nar det var sa kort tid. Hamnade pa ett litet guesthouse nara gransovergangen. Jag kopte aven en biljett som tar mig fran mitt guesthouse over till laos och till baten jag ska aka med. Jag tog den sk “slowboat” som tar 2 dagar. FInns ju aven en snabb som endast tar 6 timmar, men den ar dyrare och da kan jag inte heller fota nat 🙁 . Jag kommer overnatta i en liten stad/by i Laos sedan fortsatta resan ner i Laos. Ska bli spannande att aka hehe, men jag preparerar mig med aksjukepiller utifall att

Efter 2 dagars batresa
June 9th, 2005

Ar nu framme vid malet Luang Pranang eller vad staden nu heter. Jag overnattade i en mindre stad igar natt ochg fortstatte resan med baten idag. Jag reser numera med 2 svenska tjejer (sundsvall och stockholm), en tjej fran Nya Zeland och en Thaitjej. Himla trevligt sallskap.

Skriver mer imorgon da det aven kommer massa bilder.

Ha det sa bra

Starten av resan i Laos
June 10th, 2005

Jag tog baten tidigt i onsdags morgon, jag korsade gransen fyllde i alla papper och fick mina stamplar i passet jag vaxlade aven 2000 bath till kip dar, jag sager bara fy fan fick en bunt ca 1.5 cm tjock med sedlar Coolt till en borjan, men efter ett tag inser man att valutan ar helt vardelos rent sagt. Jaja, jag tar mig uppfor en backe dar en tuk tuk vantar pa att ta alla till baten, dar traffar jag aven 2 svenska tjejer som jag borjar snacka med. (Inte sedan Bangkok har jag traffat nagra svenskar). Det kanns lite konstigt att prta svenska helt plotsligt, men lite engelska ord kommer inte har och var hehe. Pa baten sa traffar jag en annan tjej fran Nya Zeeland som svenskorna har rest hit med. Traffar aven en thaitjej som ar med dem. Rachel fran NZ och jag dear rumm nar vi ska overnatta efter forsta dagen, vi dellar aven nu rum pa ett guesthouse. Sa ar jag inte ensammen langre, sa det e fint har. Lite tnakar om Laos Det ar ett relaxande folk som inte har for brattom med nat, de tar god tid pa sig och de har en vaderlos valuta. Men visst de ar trevliga och hjalpsamma aven har.

Imorgon sa ska jag pa utflykt, da jag ska paddla kajak, cykla mm. Skriver mer om det imorgon.

tyvarr sa far ni se bilder vid ett senare tillfalle da internet pa detta stalle kanns som modemhastighet, men den som vantar pa nat gott

vattenfall
Jag, Rachel, Sara, Malin 2 danskor och 2 killar fran Canada drog idag till ett stort vattenfall nara dar vi ar i Laos. Vi badade, fotade och tog det lagom lungt :P.

Slowboat – pa vag in i Laos!

Kajaking och cykling!
jag och Rachel tog igar en endagarstur med cykling och kajaking i makong river. Det startade med 3 timmars cykling sedan sevardigheter och efter det kajaking. nar vi var fardiga med det sa gjorde jag mig lite illa da jag hoppade ur kajaken sa skar jag mig lite illa pa halen och fick aka bil hem resten av biten. Kanns dock battre nu och snart kan jag ut och trekka igen 😛

Luang Prabang
June 12th, 2005

Trivs som fisken i denna hala i laos, delar rumm med Rachel umgas med lite olika pa guesthouset. Det ar stillsamt och skont har. Imorgon ska jag relaxa och ta det allmant lugnt, kan bli gytt.

Jag vet inte hur lange jag stannar har, kan bli ett par dagar innan jag drar vidare. nasta mal ar oklart

ha det bra allihopa

Planering – Trekking upp till Vietnams hogsta berg
June 13th, 2005

Motte igar ett par som jag aven motte i en tidigare del av min resa. De och ett annat par skulle upp till Sapa i Vietnam och trekka upp till Vietnams hogsta berg. Aven jag har funderat pa detta, sa eventuellt sa gor jag detta om ca 2 veckor. Tror att det kan bli hur kul som helst, men kostar runt $50.

Hive & Letranger
June 13th, 2005

Vid ett besok i Luang Prabang sa ar minst ett besok pa Hive (bar & resturant) och Letranger (Books & tea) ett maste. helt underbara stallen.

party – kultur – relaxande i laos
June 14th, 2005

Igar sa var det party, det borjade med att agarna pa guesthouset bjod oss pa en riktigt god laosmiddag. (At 3 portioner, dock inte sa stora men anda). Det blev ju sjalvklart lite ol till maten. Efter maten var uppaten sa fortsatte vi att dricka och en tysk och en hollandksam hade sina gitarrer med sig, sa det spelades en del. Riktigt trevligt maste jag medge. Efter ett tag sa drog jag rachel och de 2 danskorna till puben Hive. Dar motte jag 2 fotografer fran holland och tyskland. Dock sa bor dom sedan 13 ar i spanien bada tva. Vi pratade en massa foto och om olika platser som var vacktra. Riktigt travligt maste jag medge. Efter att de hade lamnat mig sa satte jag mig ater vid tjejerna som nu hade traffat lite annat folk att tjota med, sa vi satt dar och drack beerlao tills vi blev utkastade och da drog vi till nasta bar Nina, en av danskorna betalde 1 dollar for att testa tuk tuken, full som hon var, men det gick bra som tur var 😛 . Pa vagen till andra puben sa hade vi folk lite har och var aven pa taket, forbjudet i sverige skulle jag tro Vi satt pa den andra puben tills vi blev trotta och gick hem for att sova

Tempelbesok

Diverse…

Harligt relaxande och bakfylla
June 14th, 2005

Idag har det varit en lugn dag for mig med mycket relaxande och bakfylla fran gardagens aktiviteter. Det jag gjort idag? Laddade upp lite bilder nar jag vaknade, tog en stillsam promenad, sag pa film och atit indisk middag ganska lugn dag vill saga.

Massage – fy fan vad underabart
June 15th, 2005

Tog mig en helkroppsmassage idag, 1 timme. Dock sa var det lite dyrt, hela $3 😉 . Sa nu kanner jag mig lite trott efter massagen, sa nu ska jag relaxa pa bookshopen

Resan fortsatter soderut i Laos
June 15th, 2005

Imorgon sa tar jag minivan till Vang Vieng (mini Koh San Road) dar jag stannar i 2 natter och festar med lite backpackers. Efter det sa drar jag ner till Vientiane, huvudstaden i Laos dar jag tar planet till Hanoi i Vietnam.

Vang Vieng
June 16th, 2005

Har nu kommit till Vang Vieng. Resan gick bra aven ifall vi sag 2 bussar som krockat. Vagarna har i Laos ar sma och kurviga kan jag lova. Pa ena sidan ar det stup medans pa andra bergsvagg. Nu har jag gjort mig hemmastadd i denna stad och njuter av livet har.

Tubing + LaoBeer = Bra, men farlig blandning
June 17th, 2005

Tubing Ett stort bildack i en flod

Idag sa var det dags for ett litet aventyr, Vang Vieng ar kant for sin tubing och Lonely Planet varnar for detta nar det ar regnsasong och med blandning med alkohol.

Traffade pa 2 amerikanskor som akte med samma minibuss hit som mig och en engelsman. Vi drog tillsammans med bildacken runt i floden där vi flöt neråt på floden för att ta ett par uppehåll längs vägen för beerlao. Pa ett stalle kunde man hoppa fran ca 2-3 meters trad och aven slanga sig ut med ett rep vilket jag gjorde i samma anda som i repet i fredriksdal under min uppvaxt.

relaxing efter det harda aventyret 🙂
June 17th, 2005

Efter en skon varm dusch och en tupplur sa samlades ganget igen pa en resturang och at pizza, efter vi gjort detta sa gick vi till en annan resturang dar de visade vanner, hur soft som helst att ligga och relaxa dar 😀 .

Det hemska var att vi sag en liten unge leka med en pytteliten babiskatt, han hade katten i en plastpase och snurrade runt klatten i. pasen var aven stangd, sa vi stioppade sjalvklart det hela och kissemissen lag och mos hos oss 🙂 .

Paddla kajak till Vientiene
June 17th, 2005

Imorgon ska jag ner till huvudstaden, men varfor ta en trakig buss nar man kan fa ett roligt aventyr. med lokalbuss tar det ca 5 timmar och med minibuss 3 timmar, men det ar ju lite trakigt. Sa nu ska jag paddla kajak dit istallet, lite dyrare ($15), men da ingar det lunch mm.

Farden till Vientiene
June 18th, 2005

Det borjade med 1.5 timmes bilfard oc darefter var det dags att hoppa i kajaken, under farden sa foll jag ur en gang da det var riktigt stromt pa ett par stallen Efter halva farden ca 1-1.5 timme sa var det dags for lunch, mums. Efter det sa paddlade vi ca 1-1.5 timme igen innan det var dags att ta bilen den sista biten, tyvarr kandes den sista biten som en evighet tog ca 2 timmar 🙁 .

Traningsvark
June 19th, 2005

Efter alla kajaking sa hade jag ont i hela kroppen, jag gick och la mig tidigt da jag inte orkade gora sa mycket annat. Idag kanner jag mig battre och ska se mig okring i staden innan jag aker vidare

Resan fortsatter mot Hanoi, Vietnam
June 19th, 2005

I eftermiddag ska jag ta planet till Hanoi, Vietnam. Dar har jag tankt shoppa lite och sedan skicka hem ett tungt paket med inkopta saker. Ryggan borjar nu vaga lite for mycket da jag har handlat lite vart stans pa vagen. Jag har aven funderingar pa att besoka Halong Bay da det ar kant for att vara sa vackert.

Sondag i Vientiene
June 19th, 2005

Att det skulle vara sa har trakigt har i Vientiene trodde jag inte, kanske ar det for att alla butiker ar stangda? Klockan ar nu 11.30 och min taxi till flygplatsen gar 15.30. Sa vad jag ska gora i 4 timmar vet jag inte i nulaget, nagot kommer jag val pa far jag la hoppas pa.

Vad har jag gjort idag da?
June 19th, 2005

Den langa vantan pa flyget har varit jobbig, jag traffade pa syskonen fran England och vi tog en 2 timmars promenad runt io staden. Var inne i en bokshop och kopte den fjarde boken i Harry Potter serien. Efter det sa gick vi till en stor marknad och strosade runt. Har aven varit pa ett skandinaviskt cafe och last Dagen Nyheter fran den 7 juni.

Ankomst till Vietnam
June 20th, 2005

Pa flygplasten i laos traffade jag en Amerikan som jag snackade med en hel del, vid ankomsten till Vietnam sa traffade jag en engelsman som jag delade rum med for natten, vi har ungifar likadana planer for Vietnam och ska resa tillsammans en bit har vi tankt

Amerikanen hade hyrt en guide for hela vietnam i 3 veckor idiotiskt tycker jag Jag kopte aven ett 1 gb minneskort till min stora kamera av honom da han rakat kopa fel sotrt, fick det riktigt billigt 😀

Det stora aventyret
June 20th, 200

4 days – 5 nights The tour to the roof of Vietnam and Indochina – Fansipan peak (Specially intended for those whose liking adventure and for fit)”

Jag har nu bokat en privat tur med en engelsman vars namn ar Paul. Vi ska da bestiga berget Fansipan. Dyrt var det ($105), men da ingar det natttag fran Hanoi tur & retur ($45).

Denna trekking ska vara riktigt hard och det ska bli riktigt kul. Vi laddade idag med en riktigt stor burgare med bacon, egg och pommes. Sa nu ar vi redo for alla aventyr som vantar.

Jag kommer att vara borta fran allt som heter civilation till den 25 juni, men vi ses da pa bloggen min.

Ha det gott vanner!

hardcore trekking
June 24th, 2005

Igar kom jag hem fran en 3 dagars tur i bergen Paul och jag var sletna efter dessa dagar kan jag lova, med fotter och knan som madde daligt sa gjorde vi inte sa varst mycket nar vi kom tillbaka. Mest vila och rora sig sa lite som mojligt.

Dag 1 Nar vi kom fram till Sapa och hotellet som vi skulle bo pa nar trekkingen var klar motte var guide och barare oss vid dorren. Vi var lite av nyvakna och hungriga. Vi at en rejal fruckost innan vi hoppade in i jeepen som skulle ta oss upp till hogsta punkten med motorfordon. Vi hoppade ur jeepen och borjade trekka Vi gick i ca 2 – 2.5 h och efter det en rejal och god lunch. Efter lunch sa fortsatte vi farden till “basecamp” i ca 2 – 2.5 h dar vi skulle overnatta och starta bestigningen dagen efter. Vi fick en enormt god middag da var barare joe var en duktig kock. Vi at oss proppmatta innan vi gick och la oss. Vi trekkade i djungel berg och over vattenfall En god start pa trekkingen. hardare an min fosrta trekking i chang mai. Det regnade aven lite grann denna dag och saklart var man blot och smutsig nar man kom fram, men var gor det 😛 . Vi sover denna natt i talt som vi satte upp pa ett golv av plankor. Vi hade inga liggunderlag sa det blev “hardsleeper”. Ifall det ska vara hart saska det vara riktigt hart 😉 .

Dag 2 Vi gar upp och ater fruckost och forbereder oss pa en tuff fard uppat. Vi borjar trekka och klattra uppat berget. timme efter timme rusar ivag. Vi maste utfora lattar form av klattring ibland da det ar det anda sattet att komma uppat. Vi trekkar nu inte pa stigar som gar vagratt, ibland sa var det nasta lodratt uppat. ibland sa var det stup pa bada sidor, lite laskigt da man vet att man dor ifall man tappar balansen eller snubblar och faller ner. Efter 3.5 h ar jag riktigt trott, trekkingen tar pa krafterna kan jag lova. Aven luften har uppe ar jobbigare att trekka i. efter 4.5h nar vi toppen och paul och jag ar overlyckliga. Vi ater en god lunch uppe pa toppen, tyvarr kan vi inte se sa mycket pga av att dimman ar tat.

Nu ar det dags att paborja nerfarden, efter ca 20 minuter ser jag en riktigt ackilig gulsvart orm som ligge och vantar pa mig. Den var ca 0.5 meter fran mig nar jag ser den. Jag hoppar snabbt tillbaka och var guide tar en lang bambustav och slar bort den. Den var visst riktigt farlig. Vi fortsatter farden nerat och efter nan timme sa bojar det regna, da menar jag inte lite grann utan riktigt monsunregn. Detta medfor stora problem da vi maste klattra pa hala klippor och det ar aven halt i leran. Nerfarden tog 5.5 h och det kandes ibland som om att livet hangde pa en skor trad. Efter denna dag sa insag jag att det var det tuffaste och jobbigaste aventyret i mitt liv. Mina knan varker och mina fotter mar daligt da jag trekkat i genomblota skor i over 10 timmar. Jag gjorde ett sista ryck och mer eller mindre sprnag, klttrade upp for den sista kullen. nar vi kommer ner till var “basecamp” sa star middagen fardig, Joe har annu en gang fixat en underbar middag till oss. Vi sov denna natt i vindskydd istallet med vara guider. var lika hart golv dar som i taltet, men vad kunde vi gora at det

Dag 3 Vaknade och skulle ta pa mig mina blota klader och skor, humoret var inte pa topp da jag fros. Till fruckost fick vi pannkakor med banan och chokladsas. Detta gjorde sa att humoret blev battre som tur va, men det var hart att starta att trekka igen, benen ville till en borjan inte trekka, men loste sig efter nan timme Efter 2 timmar sag vi byn vi skulle till, dock sa var den langt borta. Men jag sade adjo till de andra och startade den ssita trekkingen pa egenhand i ett hogre tempo, knana varkte fotterna varkte Hlea kroppen var om, men det anda jag tankta pa var att go go go, jag sa byn namre och mnamre, doch sa var det bara att ga nerat, som ar ganska pafrestande for mina knan. Ibland sa var jag tvungen att klattra ner da det mer eller mindre va lodratt. Nar jag val kom ner till byn sa sprang jag till vattenfallet, och slangde av mig skor och rygga, satte mig ner och bara var lycklig. Jag hade klarat aventyret 😀 . efter ca 20 minuter kom bararen, Joe ner och ca 20 minuter senare efter det Paul och var guide Ten.

Dag 1 Ca 5 timmars trekking

Dag 2 Ca 10 timmars trekking/klattring

Dag 3 Ca 3.5 timmars trekking

Detta var nog mitt livs aventyr hittills, minst sagt det hardaste i alla fall. Det var helt klart vart pengarna och ar sa glad att jag gjorde det. Mina fotter borjar ma battre, knana ar fortfarande roda och ommar. Hela kroppen varker, men kanslan ar underbar. Jag ha bestigit Fansipan!!!

Det jag saknade mest av allt var mina vandrakangor och en bra daypack

Fansipan – Photos
June 25th, 2005

Halong Bay 3 dagar och 2 natter
June 25th, 2005

Imorgon sa drar vi ut pa aventyr igen Paul och jag. Vi drar ut till Halong Bay. har hort hur vackert det ska vara dar, sa det ska bli kul att relaxa, bada, snorkla och fota en massa 😀 .

Halong Bay
June 28th, 2005

Vi hoppade pa minibussen som tog oss till Halong Bay, som tog ca 3 timmar. nar vi kom fram sa fick vi vanta i ca en halvtimme innan vi fick hoppa pa baten. Lite irriterande da det var sa varmt. Vi hoppar pa baten och aker ivag, vi spelar kort under forsta timmarna pa baten tills vi anlander till nagra stora och vackra grottor som vi gar in i. Efter det sa aker vi vidare till stallet vi ska stanna over natten. Vi sover da over pa baten. Var guide pa denna trip ar rent av skitkass. Han pratar knappt med oss. Nar vi fragar honom om diverse saker sa undviker han att ge svar och gar ivag. Vi badar lite och hoppar fran baten, men jag vrider till min nacke och har ont i den tills nu, da det kanns bra igen som tur ar. Pa kvalklen ar det party som galler, jag och Paul har kopt med oss en vinare och en vodka som det festas pa. Amerikanskan blir riktigt fuller och far till slut ga och lagga sig, dagen efter vilar hon hela dagen pa hotellet

Dag 2 startar med fruckost och efter det sa aker vi med baten till hotellet dar vi ater lunch och trekkar lite. Efter det sa somnar jag pa rummet och det blir ingen beach for mig. Guiden visar oss aldrig dit och de som ville dit fick leta upp beachen sjalva hmm man blir ju latt irriterad. Pa kvallen sa dra vi alla ut utan amerikanskan, da hon mar daligt fortfarande (hangover). Vi andra njuter av musik och ol. Koper mig aven en smaskig pizza dar.

Nu till sista dagen, vi aker med baten till hamnen, vi ater lunch en bit bort. Det stammer inte. Vi skulle bada, besoka en by pa vagen, men icke. Guiden skiter i vad vi sager och vi kan inte gora nagot at saken. Val tillbaka i Hanoi sa berattar jag for resebyron vad jag tycker om trippen och guiden, men hon kanb inte gora nagot.

Denna trip var inte vard pengarna, men jag hade riktigt kul med de andra turisterna kan jag lova. Allt kan ju inte ga som man vill

Hue
June 29th, 2005

Jag och jag tog natttaget till Hue inatt. Det ar riktigt varmt har och vi har vandrat omkring i staden lite, imorgon bar det av till Hoi an, dar det finns fina starnder 😀

Relaxa, bada och snorkla blir det nog

Hoi an
June 30th, 2005 Bussresan hit tog ca 4 timmar och bussen var okej. Vi hittade ett riktigt bra hotell for 8 dollar (4 dollar var). TV, kylskap, AC, FAN Nar vi gick runt stan innan sa sag vi en hel del framtida inkop av bl a klader. Riktigt billigt med klader har Vi stannar nog har 5-6 natter skulle jag tro och slappr, festar osv. Trevligt stalle Hoi an, vart att besoka om man ar i Vietnam.

Hoi An – shopping mm.
July 1st, 2005

Idag har vi vatt och shoppat, bestallde 5 lnnebyxor i olika farger och ett par knalanga linnebyxor. Bestallde acven 2 trekkingtrojor av enklare thaistuk. Hela kalaset kostar US$ 84, s det var inte sa blodigt Blir nog mer klader ifall jag blir nojd me resultatet.

Igar var det aven fest, och det blev visst 2 middagar pa samma stalle, men var anda hungrig nar jag kom hem 🙁 . En ol for 2.5 kr och 2 redbull odka for ca 10 kr kan bara sluta pa ett satt, en perfekt kvall 😉 .

Hoi An
July 4th, 2005

Har varit lite dalig pa att uppdatera bloggen senaste dagarna, stranden och pubarna har lockat mig och valde att ga dit istallet.

Imorgon sa aker jag och Paul till NHA TRANG med buss. 06.00 och 12 timmar frammat.

$243 shopping
July 5th, 2005 Nu har jag shoppat for flera ar framover 😛 Spenderat US$243 pa att sy upp diverse klader, ca 29 plagg blev det. Det vager dock massor, snyft. Det blev bl a skjortor, linnebyxor, trekkingbyxor, kavaj moch diverse trojor

Efter 2 dagars batresa
June 9th, 2005

Ar nu framme vid malet Luang Pranang eller vad staden nu heter. Jag overnattade i en mindre stad igar natt ochg fortstatte resan med baten idag. Jag reser numera med 2 svenska tjejer (sundsvall och stockholm), en tjej fran Nya Zeland och en Thaitjej. Himla trevligt sallskap.

Skriver mer imorgon da det aven kommer massa bilder.

Ha det sa bra

Starten av resan i Laos
June 10th, 2005

Jag tog baten tidigt i onsdags morgon, jag korsade gransen fyllde i alla papper och fick mina stamplar i passet jag vaxlade aven 2000 bath till kip dar, jag sager bara fy fan fick en bunt ca 1.5 cm tjock med sedlar Coolt till en borjan, men efter ett tag inser man att valutan ar helt vardelos rent sagt. Jaja, jag tar mig uppfor en backe dar en tuk tuk vantar pa att ta alla till baten, dar traffar jag aven 2 svenska tjejer som jag borjar snacka med. (Inte sedan Bangkok har jag traffat nagra svenskar). Det kanns lite konstigt att prta svenska helt plotsligt, men lite engelska ord kommer inte har och var hehe. Pa baten sa traffar jag en annan tjej fran Nya Zeeland som svenskorna har rest hit med. Traffar aven en thaitjej som ar med dem. Rachel fran NZ och jag dear rumm nar vi ska overnatta efter forsta dagen, vi dellar aven nu rum pa ett guesthouse. Sa ar jag inte ensammen langre, sa det e fint har. Lite tnakar om Laos… Det ar ett relaxande folk som inte har for brattom med nat, de tar god tid pa sig och de har en vaderlos valuta. Men visst de ar trevliga och hjalpsamma aven har.

Imorgon sa ska jag pa utflykt, da jag ska paddla kajak, cykla mm. Skriver mer om det imorgon.

tyvarr sa far ni se bilder vid ett senare tillfalle da internet pa detta stalle kanns som modemhastighet, men den som vantar pa nat gott…

Blandade foton fran Laos
June 12th, 2005

vattenfall
Jag, Rachel, Sara, Malin 2 danskor och 2 killar fran Canada drog idag till ett stort vattenfall nara dar vi ar i Laos. Vi badade, fotade och tog det lagom lungt :P.
Slowboat – pa vag in i Laos!
Kajaking och cykling!
jag och Rachel tog igar en endagarstur med cykling och kajaking i makong river. Det startade med 3 timmars cykling sedan sevardigheter och efter det kajaking. nar vi var fardiga med det sa gjorde jag mig lite illa da jag hoppade ur kajaken sa skar jag mig lite illa pa halen och fick aka bil hem resten av biten. Kanns dock battre nu och snart kan jag ut och trekka igen 😛

Luang Prabang
June 12th, 2005

Trivs som fisken i denna hala i laos, delar rumm med Rachel umgas med lite olika pa guesthouset. Det ar stillsamt och skont har. Imorgon ska jag relaxa och ta det allmant lugnt, kan bli gytt.

Jag vet inte hur lange jag stannar har, kan bli ett par dagar innan jag drar vidare. nasta mal ar oklart…

ha det bra allihopa…

Planering – Trekking upp till Vietnams hogsta berg¦
June 13th, 2005

Motte igar ett par som jag aven motte i en tidigare del av min resa. De och ett annat par skulle upp till Sapa i Vietnam och trekka upp till Vietnams hogsta berg. Aven jag har funderat pa detta, sa eventuellt sa gor jag detta om ca 2 veckor. Tror att det kan bli hur kul som helst, men kostar runt $50.

Hive & Letranger
June 13th, 2005

Vid ett besok i Luang Prabang sa ar minst ett besok pa Hive (bar & resturant) och Letranger (Books & tea) ett maste. helt underbara stallen.

party – kultur – relaxande i laos
June 14th, 2005

Igar sa var det party, det borjade med att agarna pa guesthouset bjod oss pa en riktigt god laosmiddag. (At 3 portioner, dock inte sa stora men anda). Det blev ju sjalvklart lite ol till maten. Efter maten var uppaten sa fortsatte vi att dricka och en tysk och en hollandksam hade sina gitarrer med sig, sa det spelades en del. Riktigt trevligt maste jag medge. Efter ett tag sa drog jag rachel och de 2 danskorna till puben Hive. Dar motte jag 2 fotografer fran holland och tyskland. Dock sa bor dom sedan 13 ar i spanien bada tva. Vi pratade en massa foto och om olika platser som var vacktra. Riktigt travligt maste jag medge. Efter att de hade lamnat mig sa satte jag mig ater vid tjejerna som nu hade traffat lite annat folk att tjota med, sa vi satt dar och drack beerlao tills vi blev utkastade och da drog vi till nasta bar… Nina, en av danskorna betalde 1 dollar for att testa tuk tuken, full som hon var, men det gick bra som tur var 😛 . Pa vagen till andra puben sa hade vi folk lite har och var aven pa taket, forbjudet i sverige skulle jag tro… Vi satt pa den andra puben tills vi blev trotta och gick hem for att sova…

Tempelbesok

Diverse…

Harligt relaxande och bakfylla
June 14th, 2005

Idag har det varit en lugn dag for mig med mycket relaxande och bakfylla fran gardagens aktiviteter. Det jag gjort idag…? Laddade upp lite bilder nar jag vaknade, tog en stillsam promenad, sag pa film och atit indisk middag… ganska lugn dag vill saga.

Massage – fy fan vad underabart
June 15th, 2005

Tog mig en helkroppsmassage idag, 1 timme. Dock sa var det lite dyrt, hela $3 😉 . Sa nu kanner jag mig lite trott efter massagen, sa nu ska jag relaxa pa bookshopen…

Resan fortsatter soderut i Laos
June 15th, 2005

Imorgon sa tar jag minivan till Vang Vieng (mini Koh San Road) dar jag stannar i 2 natter och festar med lite backpackers. Efter det sa drar jag ner till Vientiane, huvudstaden i Laos dar jag tar planet till Hanoi i Vietnam.

Vang Vieng
June 16th, 2005

Har nu kommit till Vang Vieng. Resan gick bra aven ifall vi sag 2 bussar som krockat. Vagarna har i Laos ar sma och kurviga kan jag lova. Pa ena sidan ar det stup medans pa andra bergsvagg. Nu har jag gjort mig hemmastadd i denna stad och njuter av livet har.

Tubing + LaoBeer = Bra, men farlig blandning
June 17th, 2005

Tubing… Ett stort bildack i en flod…

Idag sa var det dags for ett litet aventyr, Vang Vieng ar kant for sin tubing och Lonely Planet varnar for detta nar det ar regnsasong och med blandning med alkohol.

Traffade pa 2 amerikanskor som akte med samma minibuss hit som mig och en engelsman. Vi drog tillsammans med bildacken runt i floden, det coola ar alla dessa smapubar som saljer laobeer langs floden sa att man kan stanna upp och dricka lite 😛 . Pa ett stalle kunde man hoppa fran ca 2-3 meters trad och aven slanga sig ut med ett rep. Sjalvklart gjorde jagt detta 😀 . Vi stannade sammanlagt pa 4 stallen och drack 4 stora laobeer var…

Om man aker hit sa maste man testa pa detta, helskoj kan jag lova (lite fuller blir man pa kopet).

relaxing efter det harda aventyret 🙂
June 17th, 2005

Efter en skon varm dusch och en tupplur sa samlades ganget igen pa en resturang och at pizza, efter vi gjort detta sa gick vi till en annan resturang dar de visade vanner, hur soft som helst att ligga och relaxa dar 😀 .

Det hemska var att vi sag en liten unge leka med en pytteliten babiskatt, han hade katten i en plastpase och snurrade runt klatten i. pasen var aven stangd, sa vi stioppade sjalvklart det hela och kissemissen lag och mos hos oss 🙂 .

Paddla kajak till Vientiene
June 17th, 2005

Imorgon ska jag ner till huvudstaden, men varfor ta en trakig buss nar man kan fa ett roligt aventyr. med lokalbuss tar det ca 5 timmar och med minibuss 3 timmar, men det ar ju lite trakigt. Sa nu ska jag paddla kajak dit istallet, lite dyrare ($15), men da ingar det lunch mm.

Farden till Vientiene
June 18th, 2005

Det borjade med 1.5 timmes bilfard oc darefter var det dags att hoppa i kajaken, under farden sa foll jag ur en gang da det var riktigt stromt pa ett par stallen… Efter halva farden ca 1-1.5 timme sa var det dags for lunch, mums. Efter det sa paddlade vi ca 1-1.5 timme igen innan det var dags att ta bilen den sista biten, tyvarr kandes den sista biten som en evighet tog ca 2 timmar 🙁 .

Traningsvark
June 19th, 2005

Efter alla kajaking sa hade jag ont i hela kroppen, jag gick och la mig tidigt da jag inte orkade gora sa mycket annat. Idag kanner jag mig battre och ska se mig okring i staden innan jag aker vidare…

Resan fortsatter mot Hanoi, Vietnam
June 19th, 2005

I eftermiddag ska jag ta planet till Hanoi, Vietnam. Dar har jag tankt shoppa lite och sedan skicka hem ett tungt paket med inkopta saker. Ryggan borjar nu vaga lite for mycket da jag har handlat lite vart stans pa vagen. Jag har aven funderingar pa att besoka Halong Bay da det ar kant for att vara sa vackert.

Sondag i Vientiene
June 19th, 2005

Att det skulle vara sa har trakigt har i Vientiene trodde jag inte, kanske ar det for att alla butiker ar stangda? Klockan ar nu 11.30 och min taxi till flygplatsen gar 15.30. Sa vad jag ska gora i 4 timmar vet jag inte i nulaget, nagot kommer jag val pa far jag la hoppas pa.

Vad har jag gjort idag da?
June 19th, 2005

Den langa vantan pa flyget har varit jobbig, jag traffade pa syskonen fran England och vi tog en 2 timmars promenad runt io staden. Var inne i en bokshop och kopte den fjarde boken i Harry Potter serien. Efter det sa gick vi till en stor marknad och strosade runt. Har aven varit pa ett skandinaviskt cafe och last Dagen Nyheter fran den 7 juni.

Resan fortsatter soderut i Vietnam
July 5th, 2005

Da det inte finns nagra bussar, tag eller flyg till Nha Trang imorgon sa aker vi direkt ner till Saigon i overmorgon med flyg istallet. Vi kan festa, snorkla, dyka och sola i sodra Thailand. Skulle tagit bussen till Nha Trang imorse, men paul hade lite problem med magen sa vi aker troligtvis imorgon istallet, 12 timmar pa en buss urk…

Photos – Hoi An and Saigon
July 7th, 2005

Last night in Hoi An
July 7th, 2005

Vi tog en motorcykeltur jag, Paul England, Cory, Selene Canada, Tina och Craig USA. Vi akte till en kand strand chinabeach som ligger nagra mil utanfor Hoi An. Vi lekte med motorcyklarna, och gjorde galna saker :P. Fick upp min i 95 km/h hehe snabbast av alla :D.
Nar vi akte hem sa sag vi solnedgangen vid bergen och korde dit, var sa vackert sa att jag inte kan beskriva det med ord eller med foton, men forsokte ta kort anda (se foregaende post).
Vi akte tillbaka i morker och hard trafik, men kom till slut tillbaka. Hamtade mina sista skjortor och begav mig till resturangen och puben dar jag at 2 middagar, var vralhungrig :P.

The Cu Chi tunnels
July 8th, 2005

Tog idag en trip till The Cu Chi tunnels. Vi hade en riktigt bra guide som forklarade saker om tunnlarna och om saker runt omkring dem. Roligt att lara sig lite mer historiskt perspektiv av landet. Tunnlarna var riktigt tranga och jag kande mig bade fet och lang 😛 .

Resan till Kambodja
July 11th, 2005

Vi startade med buss till Mekong Delta, bussen var bade stor och bekvam. Nar vi kom fram sa hoppade vi pa en bat och akte till 4 olika oar och sag allt fran harlig natur till sma byar. Vi akte till en fruktmarknad och at lunch i en by. I en av byarna sa fick jag leka med en pytonorm, riktigt sot 😉 .

Efter detta sa akte vi vidare i bussen, efter ca 1 timme sa var det dags for mig, Paul och tre andra som skulle korsa gransen till Kambodia att byta buss. Vi hoppade ut fran bussen och var guide sa att en annan buss skulle komma och plocka upp oss om 10 minuter. var forsta buss aker ivag med guide opch alla andra turister. Sjalva ar vi kvar pa ett stalle dar ingen prtar engelska. Kandes som om vi var lite utelamnade till odet. efter 20-30 minuter kommer det en liten minibuss. Det visar sig att det redan sitter ett gang lokala manniskor i bussen och vi inser nu snabbt att det kommer bli en tuff fard. De vagra att ge oss platser med utrymme da platserna ar numrerade. Efter manga om och men sa borjar de lasta ut vara vaskor igenm, vilken mardrom. Snabbt sa hoppar vi alla in, obekvamt som det ar men det ar bara att gilla laget. Resan tar nu 5-6 timmar utan middag blir resan annu tuffare. Vi ankommer till en bussstation i staden vi skulle overnatta i. Minibussen aker igen, ingen pratar engelska har. Det skulle vara en annan minibuss har och hamta upp oss. Tur som vi har sa far vi lana en mobil och ringa upp var guide sa att han ringer hotellet och fixar transporten dit.

Vi ankommer kl 22.30 och ar riktigt hungriga, sa vi bestaller middagen och ater snabbt. Efter middagen sa smaprtar jag med lite lokala bybor som sitter utanfor hotellet. De bjuder pa riswiskey, men nu ar jag riktigt trott, sa jag jag gar upp och lagger mig.

Kl 06.00 blir vi vackta och det ar nu dags for fruckost innan vi ska ut med baten igen. Kan ju garantera att jag var trott. Vi gar till baten och sitter en stund innan vi kommer till fiskuppfodningsplacet. Det luktar apa dar, borjar kanna mig dalig, men efter att ha lamnat stallet kanner jag mig battre. Vi aker till en naraliggande by dar vi gar runt och se hur de lever har. Intressant att se och roliga kids.

Resan fortsatter nu med baten till gransen mot kambodia, vi har riktigt mycket space pa baten, sa att jag kan sova lite 🙂 . Batresan tar ca 3 timmar till gransen.

Vi ankommer till gransen till Kambodia, det ar har jag borjar fa stora problem. Vi ater lunch har medans vi vantar pa vara visum, problemet ar att mitt pass har gatt sonder, sidan med personuppgifter och foto ar nu los. Inte bra, efter ett tag kommer guiden och sager att jag ska ta mitt pick och pack och folja med honom till granspolisen. Nu ar jag riktigt nervos, vad ska handa? Ska jag fa aka tillbaka till Saigon, mitt visum i Vietnam gar ut om ett par dagar…

Val vid granspolisen sa suckar de, det ser riktigt illa ut. De fragar ifall jag kan legitimera mig med nagot annat. Jag har med mig mitt gamla sondriga korkort som jag visar, men de suckar annu mera. Jag visar dem mitt dykcertifikat och studentkort ocksa… Jag svettas nu kopiost och pulsen ar pa topp kan jag lova. Jag ar riktigt nervos nu, VAD SKA HANDA? Guiden sager till mig att ga till baten som ska ta oss genom Kambodia, men jag vill inte lamna passet, men gor det anda nar han sager till mig igen. Han sager att han kommer med passet snart. Jag tar mina ryggor och traskar nerat. Fan, vad hander? Kommer till baten, dar sitter paret fran england, men inte Paul, var ar Paul? Satter mig ned, svettas kopiost och ar nervos. Far nu papper om inresa i Kambodia som alla far, jag borjar fylla i dem, men svetten droppar och jag har svart att konsentrera mig pa vad jag ska skriva. Paul anlander nu, han ar lite nervos for mig ocksa liksom det engelska paret.

Guiden kommer nu tillbaka och ge mig passet med ett stort smile och sager att det inte ar nagot problem, pust. Det tar nagon timme innan jag kan slappna av igen. Fan det var en stark upplevelse da man inte vill ha krangel i Kambodia. har hort sa manga hemska historier av folk som rest genom landet mede sjukdomar mm.

Vi anlander nu till stallet dar vi ska hoppa in i en buss. Bussen fylls snabbt med de resande, jag far den absolut samsta platsen av alla. Resan tar narmare 2 timmar och jag kan inte sitta normalt en sekund. Mina ben ar bortdomnade och hela kroppen varker da vagen ar kass och bussen inte mycket battre.

Vi kommer nu fram och jag hoppar snabbt ut fran fanskapet och ar overlycklig over att slippa sitta i bussen. Vi kollar in hjotellet som bussen stannade in och det sag bra ut och ar inte allt for dyrt, US$10 for ett dubbelrum som paul och jag delar pa. Vi har kylskap AC och satelittv pa rummet, gytt varre 🙂 .

Aterkommer med foton och mer information om mitt forbannade pass.

Pass – vardelosa ifall de inte ar helaâ
July 11th, 2005 Efter sokningar pa internet, e-postande och ringande safick jag tag i svenska ambassadens kontor i kambodia. Har nu fixat saatt jag far ett provisoriskt pass som jag kananvandatills jag kommer hem, sedan skaffa ett nytt. Jag slipper betala for skiten da tillverkningen runt -98 av pass var dalig och det kommer in en hel del svenskamedborgare med samma problem som mig. Far aven ett nytt pass gratis nar jag kommer hem. Lite tur i oturen alltsa.

Jag ar glad att det loste sig tillslut, vill ju inte fastna i Kambodia.

Kambodja
July 11th, 2005

Idag sa har vi nastan bara gjort nodvandiga saker som att ata fruckost, fixa minabekymmer med passet och kopt en hel del snacks. 7 dollar blev notan for mig, davar det bara kakor, chips och choklad 😛 .

Den lokala befolkningen har i Kambodiaar hittills valdigt trevliga och hjalpsamma. Skillnaden mot Vietnam ar att det inte finns forsaljare som vill salja saker varje sekund till dig. Dear aven mer hjalpsamma i allmanhet. Men sjalvklart finnsdet undantag. Gillar skarpt Kambodia och dess huvudstad med befolkning. Men har ju bara vatt har 1 natt.

S21 – ett fruktansvart fanglager skapat av Pol Pot
July 12th, 2005

Att lasa historier om massmord etc i grundskolan ar en sak, men att aka till platser och se med egna ogon ar en helt annan. Kande mig lite illa till mods nar jag sag alla dessa massgravar och alla skallar fran manniskor. Hur kan man vara sa ond?

Besoket i den gamla skolan som blen ett fanglager och kanske bland de grymmaste fangelser som funnits var gripande. De visade en dokumentar om Pol Pot’s folkmordsregim och intervjuade diverse manniskor som upplevt detta. Att se totyrverktyg, se dokumentaren om detta, se foton, lasa historier fran fangar och vakter var gripande. Allt detta hande for ca 20 ar sedan. Det kanns valdigt olustigt att nagot sadant har kan handa efter allt med judar och nazisterna.
Efter att har gatt dar och kollat pa foton och celler sa var det dags att aka till Killing Fields och alla skallar fran de avrattade fangarna. Man sag skallarna pa nara hall och det var inte ens glas emellen dig och skallarna. Nar jag vandrade omkring och sag alla dessa massgravar och skyltar som forklarade lite om massgravarna sa sag jag aven skelettdelar fran manniskor som lag vid skyltarna, gripande varre.

Det ar svart att forklara mina kanslor om detta i ord har. En sak har jag lart mig, det ar latt att lasa historiebocker och se nyheter pa tv, men att besoka stallena i verkligheten ar riktigt gripande och nyttigt. Hoppas att manskligheten inte gor om samma misstag igen.

Party a la Phnom Penh
July 12th, 2005

Igar drog Paul och jag ut pa vart partytag, vi var pa divesre pubar innan vi till slut hamnade pa nattklubben och dansade loss. Val inne pa nattklubben sa behovde jag bara kopa 2 ol da en lokal brud bjod mig pa cocktail’s och ol. Billigt och bra 😛 . Motte ett gang killar fran Irland, en kille fran Krotaien, en kille fran texas och en hel del brudar 😛 . Jag drog mig hemmat vid halvfyra tiden da jag var trott, men paul stannade kvar ett tag till da han sov medans jag fixade mitt javla pass pa ambassaden.

En riktigt lyckad kvall.

Photos from the last days
July 13th, 2005

Ankor Wat
July 15th, 2005 Igar var jag vid Ankor Wat och sag solnedgangen, de var varmt och svettigt att vanta in den, men nar den till slut kom sa var det vart besoket. Det blev flertal foton kan jag lova 🙂 .

Idag tog vi en fulldag for att besoka tempel i Ankor Wat, vi besokte 5-6 olika och sag helt underbara byggnader. Vissa var mindre medans andra var storre och dar man mer eller mindre fick klattra upp for de branta trapporna. Efter att har besokt dessa under dagen sa bestamde vi oss att det var nog och aker till Bangkok imorgon.

Cambodia to Thailand on buss
July 17th, 2005

06.15 Dags att stiga upp for att ata frukost innan den langa resan till Bangkok.

07.00 Vantar pa bussen som ska ta oss till bussstationen.

07.20 Bussen ankommer 20 minuter for sent.

09.00 Bussen som ska ta oss till gransen ar nu lagad och vi borjar trippen till gransen, den blir riktigt guppig da vagen ar riktigt dalig. Det ar mestadels grusvag och en hel del hal. Kan val saga att jag har vissa problem med att sova i bussen. Vi stannar ett par ganger for att ga pa toa och stracka pa benen.

14.00 Nu anlander vi till gransen, tjohoo. Att fa stamplarna for utresa fran Cambodia gar smartfritt, men for inresa in till Thailand tar tyvarr destu langre tid, ca 5 timmar i en javla ko. Efter det sa vantar vi pa bussen som ska ta oss till Bangkok.

19.00 Bussen anlander och vi blir riktigt positivt overraskade, det ar nog den basta bussen jag akt i hela mitt liv, stora saten TV , benutrymme. Vagen till Bangkok ar underbar ocksa da den inte ar guppig. Vi anlander till Bangkok 4.5 timmar efter detta.

23.30 Nu ar jag trott och hungrig, vi letar efter nagot stalle att bo pa, de flesta arr fulla konstigt nog da det ar lagsasong, men till slut hittar vi ett place som aven ar billigt 🙂 . Vi dumpar ryggorna dar och koper oss en burgare var och en kanna ol. Efter detta gar vi tillbaka och sussar sa gott…

Grand Palace, Bangkok
July 17th, 2005

Var idag och sag Grand Palace, Thailands ”Ankor Wat”. Det var stor skillnad da allt sag nytt ut jamfort med Ankor Wat. Det var stralande sol, sa svetten rann som bara den.
Efter besoket sa tog Paul och jag en taxi till MBK shoppingcenter dar vi sag pa BIO, Fantastic 4 Four. Faktiskt himla bra. Forutom det sa gick vi runt dar och checkade in lite vad jag ska inforskaffa imorgon.

Buss till Koh Phangan i natt
July 18th, 2005

I natt sa aker jag nerat till Koh Phangan och fullmoonparty. Det blir stor fest pa stranden igen och negra dyk skulle jag tro.

MBK Shoppingcenter
July 18th, 2005

Shoppar loss pa MBK idag, blir lite av varje da det ar billigt, men tyvarr sa vager ju det lite 🙁 . Ska snart pa bio igen 😛 .

Koh Phangan
July 19th, 2005

Ar nu framme Koh Phangan, men vred till nacken nar jag slangde upp ryggan pa ryggen. Den var lite tung efter alla inkop 😉 . Hoppas att det blir battre snart, far la ta mig ett par ol sa forsvinner smartan snabbt 😛 . Delar fortfarande boende med Paul och vi hittade ett riktigt sjysst place mellan stranderna pa Haad Rin.

Forsta partyt
July 20th, 2005

Da var det dags igen, men det blev inga ‘buckets’ denna kvall utan bara en herrans massa changbeer, men inte fel det heller… Paul och jag drog till en resturang och sag Batman Begins (halvkass rip). Traffade pa en svensk tjej, Anna som backpackat i Australien och tar fullmoon som sista sak pa sin resa. Trevlig tjej som kommer fran Vaxjo. Hon hade med sig 2 hollandare och en kille fran Schwiez som vi satt och tjotade med. Efter en hel del bira drog vi oss nerat stranden dar det blev en hel del dans och annu mer ol 😛 . Tjotade en hel del med 2 engelska killar som akte med samma buss som oss ner hit. Jag atervande till sangen klockan 03.30 tror jag…

Helskoj partynatt maste jag saga och olen var den medisin jag behovde for min nacke 😛 .

Andra partyt
July 21st, 2005

Igar var det dags igen, men det blev ingen alkohol for min del da jag at malariapiller, men dansade och partade loss rejalt anda. Borjade med att sitta och tjota med Anna, de 2 hollandska killarna, killen fran schwiez och en kille fran Canada. Paul drog ut pa fylletag och da jag inte kunde dricka sa var det bast att ta skilda vagar denna kvall. Men sjalvklart traffades vi pa stranden 😛 . Dansade till hard och skon trance/rave pa stranden. Helt underbar o detta, nykter som onykter hehe.

Photos from the two last partys…
July 21st, 2005

Gardagens aktiviteter
July 22nd, 2005

Eftersom att Paul kom hem vid 10-tiden sa lat jag honom sova. Jag laste i min bok och slappade. Jag tog mig en simtur och at lunch. Allmant slappt alltsa, men underbart kan jag lova. Har fatt en jobbig hosta som inte vill ga over. pa kvallen sa tog vi det lugnt som de flesta andra gjorde pa on pga buddhaholiday. Ikvall ar det buddhaholiday ocksa, sa tror att det blir ganska lugnt, men det kan nog vara bra att vila fram till fullmoonpartyt 😛 .

Forskyld och javelskap
July 22nd, 2005

Har nu gatt och blivit forskyld dagen innan fullmoon. Det maste vara nagot allvarligt fel pa aircon pa denna o da samma sak hande forra gangen jag var har. Men inte ska detta stoppa festen imorgon 😉 . Alkohol ar den basta medicinen har jag hort 😛 .

Laddar for nattens stora fullmoonparty
July 23rd, 2005

Sov en liten stund i eftermiddags sa att man latt ska kunna festa hela natten lang 😛 . Satsar pa att se soluppgangen med en bucket i handen 😛 .

Fullmoonparty July
July 24th, 2005

Och sa var det over, det stora ”ravepartyt pa stranden”. Det dansades, dracks och tjotades hela natten lang. Riktigt skon rave/trance/house lyssnade jag pa. Bast musik var det vid 6 tiden pa morgonon tror jag. De spelade bl a annat min favoritlat Liebe, Ayla… (Jimmy du vet Trancemaster vol. 20 cd.1 lat.5).
Dansade och partade loss till attasnaret pa morgonen innan jag drog mig hemmat, det var ganska ljust da och jag hade kannt solens stralar pa min kropp.

Ingen kamera var med denna fest dock, sa ni slipper se alla fylle kort och behover endast hora pa mina historier ;).

Fjarde partyt
July 25th, 2005

och da var det dags igen, ena ganget skulle aka hem, sa jag drog till en resturang och at middag med dem, men Ebby, Anna och jag var lite pa partyhumor sa vi drog ner till stranden, Pries hangde oxa pa en stund. Vi drack och tjotade till 4 tiden hehe. Alltid trevligt att parta loss lite 😛 Har har ni lite foton 🙂 .

Nu aker jag hem!!!
July 27th, 2005

Nu ar det slut pa dessa roligheter, ni kommer inte fa lasa mer om denna tripp an vad som star har nu. Nu aker jag hem till svedala igen efter 102 dagar… Jag har haft en trevlig tid har och fatt en hel del erfarenhet av livet. Vissa erfarenheter daliga, men de flesta mycket bra och roliga. Jag har aven traffat pa en hel del riktigt roliga manninskor och en del av dessa kommer jag att traffa igen. England, holland, nya zeeland USA, Canada och Schwiez ar nagra av de lander jag traffat pa folk ifran. Sjalvklart ar det mer, men det ar svart att rakna upp allt i huvudet for tillfallet. Jag kommer nog att fa smalta mina aventyr nu och njuta av minnena. Om ett par manader kanske jag kan borja njuta av mina foton ocksa, men just nu kanns det bara jobbigt da det ar sa manga 😛 .

Tack for alla kommentarer och att ni har visat intresse for min resa och mig.

Bockar och bugar

Daniel Peterson
Admin

Back in Sweden
July 29th, 2005

I’m come to Sweden yesterday and tonight will I drink beer with my friends in my hometown. Too all people I met in my trip, I MISS YOUR!!!

Daniel, the swedish guy

© Daniel Peterson 2005