Here I come again Africa…

Det är dags igen efter åtta månaders arbetande, flyttande och funderingar på resmål så på måndag bär det iväg IGEN. Idéerna kom och gick och innehöll allt från Västafrika, Södra Afrika till Sydamerika. En inspirationsträff i Borås med långfärdscyklister gav mig ännu mer inspiration och nu med inriktning berg. Mycket har hänt sedan jag kom hem sist, en lägenhet är inköpt som jag renoverat under hösten samt att jag träffat en riktigt härlig tjej.

Målet denna gång är inte att ta mig mot en specifik stad eller ett landmärke. En biljett T&R till Johannesburg, Sydafrika är inköpt och cykeln har fått den kärlek den behöver hos Cykelwik i Västervik. Huvudmålet är att ta mig söderut in i konungadömet Lesotho genom Sani Pass och Drakensberg på cykel under en dryga två månader. Det är de vackra landskapen med berg och kullar som lockar. Det blir med ”blod, svett och tårar” att ta sig upp meter för meter tills jag når mina delmål i bergen. Vägarna i bergen kommer vara utmanande och tidvis mindre cykelvänliga för en ca 50 kg tung fullpackad cykel. Med järnvilja och de vackra landskapen ska jag ta mig fram på cykel och till fots för att ta mig genom olika pass, vandringsleder och utföra toppbestigningar.

Några av målen jag satt upp för mig själv är att ta mig in i Lesotho genom Sani Pass, vandra på Giants Cup Trail och andra intressanta pass, leder och toppar i områdena Lesotho, Drakensberg och Swaziland.

posted: Afrika 2013

14 comments

 1. Lycka till med allt!

 2. Lycka till! Åker du själv eller tillsammans med din tjej?
  /Janne

 3. heja Danne! Ska bli kul att följa dig.

  • 🙂

 4. Inspirerande, ser gärna fotografier från det som komma skall!

  • Tackar, kommer allt eftersom. Huvuddelen av fotona efter hemkomst dock. Lite smakprov kommer allt eftersom dock.

 5. Härligt att höra att du är på väg på nytt. Ser fram emot att följa resan i text och bilder.

  • Kul att du läser och kommenterar, blir roligare att skriva då.

 6. Jag kollade precis på Charley Boorman – Extreme Frontiers , där misslyckas dom att ta sig genom Sani Pass med bil på grund av isiga vägar. Hoppas det går bättre för dig. Ha det gött!

  • Ja på vintern är den vägen trixigare 😛

 7. Trampa på och det så bra …

  • Tackar, njut av er kommande tripp till Sydafrika.

Post a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*