Tiden springer iväg snabbare än man kan tro ibland. Det var inte längesedan jag kom hem från Borneo och är snart på resande fot igen, dock denna gång åter i Afrika på cykel.

Det har hänt en hel del i mitt liv och saker som Borneos bloggdel är inte fortfarande klar vilket jag ber om ursäkt för, detta kommer jag att försöka slutföra så snart som möjligt. Kommer dock inte att uppdatera den delen som en post utan på den resans sida som du lätt kommer till vid ett snabbt klick i höger sidofält på resans bild.

Toggan, Västerviks TaxiSaker som hänt är att jag har flyttat till Västervik för att arbeta och leva i framöver vilket jag ser framemot vid hemkomst. Har redan kommit in på Västerviks Taxi där jag arbetat sedan flytten med goa arbetskamrater. Tanken att kunna ge sig ut att paddla kajak, cykla mountainbike eller bara ta sig en kall öl nere vid hamnen lockade lika mycket som min bror och hans söner. Jag hann dock bara bo där nere i ca en och en halv månad innan jag nu ska bege mig söderut mot kontinenten Afrika igen för att fullfölja resan söderut mot Kapstaden. Tredje gången gillt hoppas jag att det blir utan malaria, parasiter och andra otäcka sjukdomar jag dragit mig på under senaste turen därnere.

Allt är packat, cykeln har varit hos doktorn likt mig. Jag är redo för Zambia med omnejd! Några höjdpunkter som jag ser fram emot är bland annat forsränning i Zambezifloden som jag missade förra gången jag var i Livingstone på grund av allt för högt vattenstånd. Andra höjdpunkter är att uppleva Namibia och dyka med vithajar nere i Kapstaden.

En idérutt jag funderar på att ta under resans gång…

Visa Africa 2012 på en större karta

Även lokal media i min nya hemstad har uppmärksammat min nya resa i Afrika och har bland annat varit med i en livesändning i radio P4 Kalmar i måndags (ca 12.45 in på spåret nedan) samt i Västervikstidningen.

Västervikstidningen 18/2 2012

Läsbart foto av Västervikstidningen.

Ps. glöm ej att prenumerera (längst ner till höger) och såklart att kommentera.

Mvh Daniel