Friluftsliv har alltid legat mig varmt till hjärtat, under alla mina resor har det alltid varit inslag av något aktivt som te x. vandring, forsränning, cykling osv. Under min uppväxt köpte jag otaliga knivar och annan utrustning som kan hänföras till friluftsliv. En ständig följeslagare under mina lekar i skog och mark var John Lofty Wisemans överlevnadshandbok som jag spenderade timmar med. Under min uppväxt har även min far tagit mig ut på vildcampingar, sjön och givit mig en inblick i det lugna harmoniska friluftslivet. Ett annat stort tack ska tillägnas mina föräldrars sommarstuga som ligger vid en sjö omgärdat av mycket skog. Detta har inneburit en uppväxt med fiske, kojbygge och lek vilket har gett mig intressen för naturen i vuxen ålder. Det är inte bara mina föräldrar som inspirerat mig då även släkten varit till stor hjälp och då bl a min bror och kusin som är flertalet år äldre än mig som varit ute och tågluffat, klättrat och dykt i olika delar av världen. Min Kusins resa i Indien bl a var den största inspirationen som fick mig att längta ut till det okända. Det var när jag var 24 år våren 2005 jag gav mig ut på min första resa, vart detta ledde till kunde jag inte drömmaom just då, men för er alla som följt bloggen vet hur mitt resande har utvecklats mot det mer spännande.


Just denna kommande resa som ni snart få veta mer om uppkom början av 2008 under min resa i Asien där jag bl a hamnade på den nordöstra delen av Borneo. Jag hade tagit mig tid främst för dykningen som bl a är känd för härliga Sipadan med hajar osv. Väl där träffade jag Tino, en tysk kille som hade otroliga historier från sin tid i bl a Borneos regnskogar där han levt månader bland lokalbefolkningen, flodbåtar och vandringar som fick mig att fantisera ihop en kommande resa. Han drev då ett dykcenter där jag lekte av mig bland hajar, koraller och andra vackra fiskar. Jag gav mig även ut i regnskogen den gången eller om vi ska vara rättvisa så såg jag bara en liten glimt på vad jag vill se och uppleva i framtiden. Denna resa försvann tillfälligt för att åter komma fram nu ca 2,5 år senare.

Det var när min barndomsvän Patrik som nyligen avslutat sina läkarstudier var sugen på en resa som jag skrev i förra inlägget, vart vi destinationen skulle bli var lite oklart lika väl budgeten då jag till våren ville slutföra min resa i Afrika. Efter några veckor kom Patrik med ett förslag som jag inte kunde motstå, Amazonas. Jag kunde knappt sova, drömde härliga drömmar och beslöt mig på morgonen efter att det får kosta vad det kostade, för detta ville jag inte missa! Vi känner varandra bra och vet varandras svaga punkter och denna var en av mina. Sist jag reste med Patrik var en impulsresa i Balkan 2006 som blev riktigt lyckad. Denna resa blir lik Balkanresan men ändå inte. Tidsmässigt är båda dessa resor lika och även utan allt för strikt planering vilket vi båda gillar, men där slutar likheterna. Denna gång blir det mindre resande och mer friluftsliv och det i Borneos regnskogar då vi ansåg att tiden vi kunde avvara på denna tur pg a olika osaker är ca fyra veckor. På grund av tiden valde vi bort Amazonas i förmån till Borneos regnskogar. Planen är att vi ska ta oss från Borneos västra port,  Pontianak genom Borneos regnskogar till fots, kanot och på hjul dvs. ta de transportmedel som finns till hands under dryga fyra veckors tid till Borneos östra port,  Balikpapan.  Planen är att vi flyger in till Pontianak  för att antingen ta oss in mot Borneos hjärta genom att ta bussar, lifta eller kanske inrikesflyg. Väl inne i hjärtat kommer vi att vandra till fots, paddla kanoter, vada över vattendrag, åka flodbåtar etc. En resa som både kommer att bli intressant, lärorik och tuff på många olika sätt. Flygbiljetterna är ännu inte inköpta, men ska köpas i veckan. Jag har fått tag i en  kille som vandrat i borneos regnskogar innan som gett oss värdefull information och kontakter.

Det är inte några glömda tempel likt Indiana Jones vi letar efter, det är för uppleva den natursköna regnskogen med alla dessa djur och växter, vandringar och turer på floder. Att få komma  djupt in i regnskogen, möta naturen, djuren och stammar mitt ute i Borneos regnskog är nåt vi båda är taggade inför.

 

Den 29 oktober smäller det!

Mvh Daniel
Ps. glöm inte att prenumerera på bloggen 😉